سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: IRAMOT09_031
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 668
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله امکان پذیری توسعه علم و فناوری کشور با توجه به شاخص های کلان ملی و بین المللی
چکیده مقاله:
مقاله پیشرو روند تغییرات شاخص های کلان نقشه جامع علمی کشور را که به عنوان نقشه راه تحول علم و فناوری در دستیابی به اهداف چشم انداز بیست ساله کشور می باشددر بین سالهای 80 تا 91 بررسی نموده است. بر اساس داده های رسمی سهم هزینه تحقیق و توسعه دولتی در سال 1394 ، به میزان 0.43 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور می باشد و هیچگونه آمار رسمی ملی در زمینه سهم بخش غیردولتی از درصد تامین تولید ناخالص داخلی از منابع تحقیق و توسعه وجود ندارد. بررسی این مقاله شاخص شدت تحقیق و توسعه کشور در سال 94 را (بر اساس مفروضاتی) حدود 0.57 % محاسبه نموده و بر اساس آمار بانک جهانی میزان این شاخص در آخرین سال گزارش شده (سال 2008) حدود 0.74 درصد بوده است که گزارشات بین المللی سهم بخش دولتی ایران را 70 % نشان می دهد. در هدف گذاری مشخص شده برای سال 1404 ، میزان هزینه های علم و فناوری، 4 درصد تولید ناخالص داخلی تعیین گردیده (رشد 3.2 در طی 10 سال آینده) که سهم بخش غیر دولتی از تحقیقات نیز 50 % مشخص شده است. در حالیکه میانگین این شاخص در سال 2013 در کشورهای OECD که تا حدی زیرساخت های پژوهش در آنها نهادینه است در حدود 2.7 درصد بوده است. انتشار آمار متناسب با شاخص های اسنا بالادستی، به بررسی بهتر کارایی هر معیار مطابق با اهداف تعیین شده و اصلاح هدف گذاری ها (در صورت لزوم) کمک می نماید. به عنوان مثال شاخص سرمایه انسانی کشور در سال های گذشته، رشد سریعتری را نسبت به دیگر شاخص ها طی نموده و این رشد تناسبی با شاخص آمایش سرزمین (شاخصی کیفی که هدف گذاری کمی و گزارشی از فعالیت های احتمالی صورت گرفته آن وجود ندارد) و در ارتباط متقابل با شاخص سرمایه انسانی می باشد را به طور متوازن طی ننموده است.
کلیدواژه ها:
شاخص های علم و فناوری ، شدت تحقیق و توسعه ، سند نقشه جامع علمی کشور
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IRAMOT09_031 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/635695/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدی، سیده مریم و قرنفلی، مهرداد،1394،امکان پذیری توسعه علم و فناوری کشور با توجه به شاخص های کلان ملی و بین المللی،پنجمین کنفرانس بین المللی و نهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری،تهران،https://civilica.com/doc/635695
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، محمدی، سیده مریم؛ مهرداد قرنفلی)
برای بار دوم به بعد: (1394، محمدی؛ قرنفلی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- خوشه های علم و فناوری نمادی فراتر از پارکهای فناوری
- تحقیق و توسعه و جایگاه آن در صنعت
- شناسایی عوامل موثر بر نوآوری مبتنی بر دانش و رتبه بندی این عوامل با تکنیک (Gahp)
- شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر پیادهسازی مدیریت دانش با استفاده از تکنیک TOPSIS
- مدیریت تحقیق و توسعه و ارائه ساختار و سیستمی برای واحدهای تحقیق و توسعه به ویژه در صنعت
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بهینه سازی همکاریهای تحقیقات دانشگاهی در مراکز تحقیق و توسعه
- الگوی مدیریت عملکرد در سازمانهای تحقیق و توسعه ایران و چالشهای نوین فراروی
- تبیین مهارتهای مورد نیاز برای مدیران تحقیق و توسعه
- جهانی شدن واحدهای تحقیق و توسعه و تجربه شرکت های موفق
- سیاست گذاری مدیریت در بستر پروژه (کاربست یافته های تحقیقات در عمل)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- راهنمای مستندسازی سانحه سیل در حمل و نقل زمینی
- بررسی نحوه مدیریت کارکنان جدیدالاستخدام شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح اصلاح قانون تقسیمات کشور و وظایف فرمانداران و بخشداران»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تعطیلی روز پنجشنبه کلیه مراکز اداری و آموزشی و قضائی در کلیه استان ها و شهرستان ها همانند تهران»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تبدیل وضعیت شاغلان دستگاه های دولتی دارنده گواهینامه قبولی شرکت در آزمون ادواری از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۶»
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.