بررسی عوامل موثر بر تمایل به ترک خدمت با در نظر گرفتن نقش میانجی گری رضایت شغلی ( مورد مطالعه: اساتید و اعضای هییت علمی یک موسسه آموزش عالی )
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 693
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMEH01_859
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
اساتید و اعضای هییت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، نقش مهم و اساسی در کیفیت نظام آموزش عالی کشور ایفا می کنند؛ از اینرو، چنانچه با تمام توانمندی های خود در کلاس های درس حاضر نشوند اثربخشی و کارامدی نظام آموزشی را تحت تاثیر قرار خواهند داد. در نتیجه، استخدام و حفظ نیروهای مستعد، از جمله اولویت های اصلی و یکی از دغدغه های اساسی وزارت علوم و تحقیقات و سازمان های ذیربط بشمار می رود. نظر به اینکه، نارضایتی شغلی عامل تعیین کننده مهمی در نرخ تمایل به ترک خدمت شناخته شده است. هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر تمایل به ترک خدمت داوطلبانه اساتید تمام وقت و نیمه وقت شاغل در یک موسسه آموزش عالی با در نظر گرفتن نقش میانجی گری رضایت شغلی بوده است. روش شناسی پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، یعنی اساتید تمام وقت و نیمه وقت یک موسسه آموزشی در ترم دوم تحصیلی، از روش سرشماری در حجمی معادل 80 نفر استفاده شد. داده های این پژوهش با بکارگیری آزمون رگرسیون و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد وجود فرصت های استخدامی جایگزین، عدم وجود عدالت توزیعی، استفاده از روش های مدیریتی استبدادی، حقوق اندک، ماهیت نامساعد کار و نگرش مدیریتی مستقیم از جمله عوامل موثر بر تمایل به ترک خدمت اساتید و اعضای هییت علمی نیمه وقت و تمام وقت موسسه آموزشی مذکور بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یوسف رمضانی
عضو هیات علمی گروه مدیریت موسسه آموزش عالی عطار
لیلا مرتضوی
استادیار گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :