ترمیم سد سفیدرود پس از وقوع زلزله 31 خردادماه 1369 منجیل

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,015

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

064_7644786276

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1384

چکیده مقاله:

اثر ساختگاه در طراحى سازه هاى مقاوم در برابر زلزله یکى از مهمترین پارامترهاى مطرح شده در تمام آیین نامه هاى دنیا مى باشد. نقش مهم اثر ساختگاه در شدت زلزله و تأثیر آن بر خرابیهاى ناشى از زلزله، بعد از زلزله هاى بزرگى چون زلزله ١٩٧٠ گدیز ترکیه، زلزله ١٩٧١ سانفرناندو،زلزله ١٩٨٥ مکزیکوسیتى و زلزله ١٩٨٩ لوماپریتا و ازمیت ١٩٩٩ بیش از پیش هویدا شد. محدودیت هاى فاکتور ساختگاه در اکثر آیین نامه هاى زلزله و از جمله آیین نامه ٢٨٠٠ ایران به صورت خلاصه به شرح زیر مى باشد: ضرایب کنونى ساختگاه بزرگنمایى در زلزله با پریودهایى کوتاه را جوابگو نیستند ضریب کنونى ساختگاه ، پاسخ غیر خطى ساختگاه ، به خصوص در خاکهاى رسى نرم ، را در داده هاى متفاوت حرکت ورودى در نظر نگرفته است. پارامترهاى مهم خاک نرم شامل سرعت موج برشى، ضخامت پروفیل، میزان خمیرى خاک و مقاومت تک محورى خاک نرم تا کنون تنها درمطرح بوده است . NEHRP 94 , UBC آیین نامه هاى 97مى باشد تجدید نظر و تحقیقات بیشتر مى تواند انتخاب نوع س ا ختگاه UBC • درصد زیادى ازآیین نامه ٢٨٠٠ ایران برداشت از نسخه ١٩٩٤را براى طراحان ساده تر کند. در این خصوص نگرش ویژه به آیین نامه هاى دیگر کشورها لازم به نظر مى رسد.در سالهاى اخیر تجدید نظر کلى در آیین نامه آمریکا ، اکثر کشورهاى زلزله خیز را بر آن داشت تا نگرشى جدید به اثر ساختگاه در تعیین برش پایه طراحى داشته باشند .طیف پاسخ مناسبى براى NERA در این راستا در این تحقیق سعى برآن بوده است با تحلیل غیر خطى لایه خاک رسى نرم با استفاده از برنامه این گروه خاکها به دست آید.

نویسندگان

محمدابراهیم موذنی

فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان ،ارغ التحصیل ۱۳۵۵ دانشگاه تبریز کارشناس

محمدرضا موذنی

دانشجوی ترم چهارم مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر و چالوس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • «گزارش نهایی ترمیم سد سفیدرود»، مهندسین مشاور مهاب قدس، آبان ...
  • «گزارش لرزه خیزی و خطر زمین‌لرزه در ساختگاه سد سفیدرود»، ...
  • «گزارش تحلیل پایداری سد سفیدرود پس از زلزله 31 خرداد ...
  • «بررسی و ارزیابی رفتار دینامیکی سد سفیدرود در مقابل زلزله ...
  • «گزارش زمین‌شناسی مهندسی طرح ترمیم سد سفیدرود»، مهندسین مشاور مهاب ...
  • نمایش کامل مراجع