آیا مهندسی و علوم انسانی در دانشگاههای صنعتی ایران آشتی ناپذیرند؟
محل انتشار: کنفرانس آموزش مهندسی در ۱۴۰۴
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,405
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EE2025_072
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1387
چکیده مقاله:
توسعه فناوری، پیشرفت علمی و رقابت معنی دار در ابعاد ملی و فراملی در هزاره سوم بدون درک و شناخت عمیق از ارتباط علوم مهندسی با مسائل و نیازهای جامعه از جنبه های انسانی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و مدیریتی به مثابه آب در هاون کوبیدن است.
مطالعه و سیر تاریخی دانشمندان مشهور ایران و جهان نشانگر تأثیر به سزای علوم انسانی در ارتباط تنگاتنگشان با جامعه ، با .[ بهره گیری از مهارت هایی نظیر هنر، شعر، نقاشی، فلسفه و عرفان بوده است از آنجایی که آموزش دانشگاهی به شیوه نوین در جهان اصالتاً از علوم دینی، پزشکی، ادبیات، حقوق، ریاضیات، نجوم ، و سیاست شروع شد و بسیاری از دانشگاه های دنیا تأسیس شده بودند قبل از آنکه کسی بتواند چیز زیادی را مهندسی کند، باعث بسی تعجب است که دانشگا ههای صنعتی ایران از بدو تأسیس به جایگاه و اهمیت علوم انسانی در آموزش مهندسی کم توجهی نموده اند. جایگاهی که برترین دانشگا ههای صنعتی دنیا به آن توجه ویژه دارند، بطوریکه قریب به اتفاق آنها دارای دانشکده های قوی علوم انسانی و هنر هستند.
ازاین رو، در این مقاله به اهمیت و جایگاه علو م انسانی در دانشگا ه های صنعتی کشور و تأثیر آن بر موفقیت هرچه تمام تر فارغ التحصیلان آنها در قرن حاضر خواهیم پرداخت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی مقداری
دانشگاه صنعتی شریف استاد و معاون آموزشی دانشگاه
سهیلا صلاحی مقدم
دانشگاه الزهراء (س) استادیاردانشکده ادبیات و زبان ها
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :