راهکارهای توسعه فناوری مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM در صنعت ساختمان کشور

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 865

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEUCONF04_544

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

فناوری مدلسازی اطلاعاتی ساختمانBIM در سال 1995 ابداع شد و با رشد چشمگیری تا کنون در بیشتر کشورهای جهان به اجرا در آمده است. تا پیش از این همه ی دست اندرکاران صنعت ساختمان از مشکلات و خطاهای موجود در فعالیت های ساختمانی شکوهمی کردند و همه به دنبال یافتن راه حلی مناسب برای بهینه سازی روند پروژه های ساختمانی بودند. با بررسی های دقیق تری که توسط محققان و پژوهشگران این صنعت انجام شد نتایج شگفتی بدست آمد. تمامی مشکلات بوجود آمده ناشی از عدم هماهنگی مراحل مختلف از ساخت پروژه ها بود. هماهنگی که ناشی از همکاری های گروهی تمامی اعضای تیم پروژه ناشی می شود. ابتدا برایواقعیت بخشیدن به یک ایده طراحان وارد صحنه می شدند و پس از تایید طرح مراحل نقشه کشی و مستندسازی شکل می گرفت کههماهنگی رسته های مختلف معماری، سازه، برق، تاسیسات و لوله کشی خود چالش بزرگی محسوب می شد. در این میان با انتقال داده ها به فرمت های مختلف به دیگر اعضای تیم برای تکمیل مراحل بعد خطاهایی ایجاد می شد که برای رفع آنها زمان و هزینههای زیادی صرف می شد. همچنین برای انتقال اطلاعات و مستندات به عوامل ساخت نیز مراحلی وجود داشت که به علت عدمدسترسی مستقیم کارکنان در بخش اجرا با عوامل فنی با خطاهایی مواجه بود. به دنبال آن هزینه های زیادی که صرف حفظ و نگهداری از بنا در طول حیات آن می شد بسیار زیاد بود که همگی ناشی از عدم دسترسی به اطلاعات کامل از عناصر و تجهیزات بکاررفته در ساختمان بود. در این میان با پرده برداری از فناوری مدلسازی بر مبنای داده ها که مدل اطلاعاتی ساختمان نامیده می شد تمامی مشکلات حل و دریچه ی تازه ای به صنعت ساختمان باز شد.

کلیدواژه ها:

راهکارهای توسعه/BIM solutions/فناوری بی آی ام ، مدلسازی اطلاعات ساختمان/Building Information Modeling /BIM/کاربردBIM/صنعت ساختمان/construction industry ،

نویسندگان

ابوالفضل نوایی

مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

زهره یوسفی خو

مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • M. C olledanchise, A. Marzinotto, P. Ogren, Performance analysis of ...
  • S. Blackman, Beginning 3D Game D evelopment With Unity: All-in-one, ...
  • B. Dalton, M. Parfitt, Immersive visualization of building information models, ...
  • re adingc onnect .net/w eb/FILE S/de S igninn ovation/DIRC _Working_P ...
  • V. Priven, R. Sacks, Impacts of the social subcontract and ...
  • H. Taghaddos, S.M. AbouRizk, Y. Mohamed, I. Ourdev, Distributed agent-based ...
  • J.H.M. Tah, Towards an agent-based construction supply network modelling and ...
  • K. Kim, K.J. Kim, Multi- agent-based simulation System for construction ...
  • نمایش کامل مراجع