بررسی رابطه بین بهره گیری از فناوری اطلاعات و ذهنیت فلسفی دانش آموزان دبیرستان های شهرستان اسفراین با رویکرد آینده پژوهش در سال تحصیلی 1395

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 416

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PHCONF01_103

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی، توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان دبیرستان های شهر اسفراین تعداد 6500 نفر در رشته های نظری ( علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی ) و 3500 نفر در فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل هستند، تشکیل می دهند. حجم نمونه مطابق با جدول مورگان، برای 10000 نفر 370 نفر برآورد گردید و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها برای متغیر فناوری اطلاعات از پرسشنامه فناوری اطلاعات پانایدیس (2007) و جهت بررسی ذهنیت فلسفی از پرسشنامه استاندارد ذهنیت فلسفی جهانگیری (1393) استفاده شده است. پایایی آن به کمک روش ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های فناوری اطلاعات و ذهنیت فلسفی به ترتیب مقادیر 0/85 و 0/84 و بدست آمد که نشان دهنده اعتبار و پایایی پرسشنامه های مذکور بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون برای بررسی روابط بین فرضیات تحقیق استفاده گردید و با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون به کمک نرم افزار spss نسخه 20 استفاده شده است. نتایج نشان داد بین بهره گیری از فناوری اطلاعات و ذهنیت فلسفی دانش آموزان دبیرستان های شهر اسفراین با رویکرد آینده پژوهی در سال تحصیلی 1395 مثبت و معنادار وجود دارد. بنابراین، با افزایش و بکارگیری فناوری اطلاعات و ترویج ابعاد آن در بین دانش آموزان دبیرستان های شهر اسفراین می توان به ارتقای ذهنیت فلسفی و آینده پژوهی کمک کرد.

کلیدواژه ها:

فناوری اطلاعات ، ذهنیت فلسفی ، آینده پژوهی ، دانش آموزان دبیرستان های شهر اسفراین

نویسندگان

مرضیه حیاتی

مدرس آموزش و پرورش اسفراین

عالیه بیدی

مدرس آموزش و پرورش اسفراین

علی قلی زاده

مدرس آموزش و پرورش اسفراین

راضیه جوادپور

مدرس آموزش و پرورش اسفراین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -بهرام پور، شعبانعلی. انسجام اجتماعی در جامعه اطلاعاتی: نیم نگاهی ...
  • -حطیبی اکرم. فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش(شاخص ها). ماهنامه ...
  • -شرفی، محمدرضا . تفکر برتر، چاپ اول، تهران :انتشارات سروش28- ...
  • -سرمد، زهره، بازرگان عباس، حجازی الهه، روش های تحقیق در ...
  • -Long, H. B. (2003). Theoretical and practical implications of selected ...
  • نمایش کامل مراجع