بررسی فرسودگی شغلی و رضایت زناشویی دربین خانواده های دارای والدین کارمند با خانواده های دارای والد کارمند ( مطالعه موردی: کارمندان شاغل در ادارات آموزش و پرورش شهر شازند و اراک )

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 494

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PHCONF01_058

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر به منظور بررسی رضایت زناشویی در بین خانواده های دارای والدین کارمند با خانواده هایی که یکی از والدین کارمند است این تحقیق درسال 1388 و در بین پرسنل آموزش و پرورش شهر اراک و شهرستان شازند در استان مرکزی صورت پذیرفت. جامعه پژوهش کلیه کارکنان شاغل و متاهل آموزش و پرورش شهرهای اراک و شازند بوند. نمونه تحقیق 40 نفرمی باشند که 20 نفر در گروه اول (یک والد کارمند) و 20 نفر در گروه دوم (والدین کارمند) قرار دارند که به روش داوطلبانه انتخاب شدند. فرضیه اصلی پژوهش: بین رضایت زناشویی و فرسودگی شغلی رابطه معناداری وجود دارد. تحقیق، از نوع همبستگی و ابزار پژوهش پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (1997 ) بود. در این تحقیق پرسشنامه های رضایت زناشویی برای هریک از گروه های تحقیق اجرا گردید؛ سپس با به دست آمدن نمرات خام هرگروه میانگین های هر گروه را با هم مقایسه کردیم و با سطح معناداری 95 درصد با جدول z مقایسه کرده تا به فرضیه های پژوهش پاسخ داده شود. براساس فرضیه های پژوهش بین میانگین رضایت زناشویی دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد، به طوری که میانیگن رضایت زناشویی و ارتباط زناشویی والد کارمند بالاتر از والدین کارمند می باشد، به عبارت دیگر والد کارمندان، رضایت زناشویی و ارتباط زناشویی بالاتری را نسبت به والدین کارمند، دارند. میتوان این نتیجه را ناشی از عدم خستکی زنان خانهدار و عدم ارتباط ایشان با دیگر همکارن چه زن و چه مرد دانست. ولی بین مدیریت مالی خانواده های دارای والدین شاغل با خانواده هایی که یکی از والدین شاغل در آموزش و پرورش بودند تفاوت معناداری وجود ندارد و تفاوت جزیی حاضر می تواند ناشی از شانس یا هر عامل دیگری باشد.

نویسندگان

ابراهیم حاجیان

کارشناس ارشد روانشناسی، دبیر آموزش و پرورش، شهرستان شازند، استان مرکزی،

داود تقوایی

دکترای روانشناسی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ثنایی، ب. (1379). مقیاس های سنجش خانواده و ازدواج. تهران: ...
  • سلیمانیان، ع.. (1373). بررسی تاثیرتفکرات غیر منطقی (بر اساس رویکرد ...
  • میراحمدی زاده، ع..، نخعی امرودی، ن، طباطبایی، س.ح.ر، و شفیعیان، ...
  • مینوچین، سالوادور.(1373). خانواده و خانواده درمانی.مترجم ثنائی باقر.تهران. امیرکبیر ...
  • Ellis Albert , The marriage bed: A candid guide to ...
  • Ellis Albert, Why married men visit prostitutes, Apa Journal Article, ...
  • Ellis Albert, Marriage Counseling with Couples Indicating Sexual Incompatibility; Marriage ...
  • Hudson Walter W, Gerald J. Murphy & Paula S. The ...
  • Ellis albert. _ Albert Ellis Institute. Available at: URL: http:/www. ...
  • Hudson Walter W. Chicago Journal. Assessment of Marital Discord in ...
  • نمایش کامل مراجع