سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: JR_ARPE-1-3_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 136
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله توانایی بیشتری در مقابل استرس شوری از خود نشان میدهد Triticum aestivum L
چکیده مقاله:
برای دستیابی به حداکثر عملکرد و کیفیت بذر، انتخاب بهترین مدلهای توصیف کننده تغییرات وزن هزاردانه در دوره پر شدن و رسیدگی دانه اهمیت زیادی دارد. پژوهش حاضر برای ارزیابی مدلهای رگرسیونی غیرخطی برای کمی کردن تغییرات وزن هزار دانه گندم ) دو رقم : زرین و سرداری و دو ژنوتیپ C-81-10 , C-83-8 در زمانهای مختلف برداشت، انجام شد. بدین منظور وزن هزار دانه ارقام و ژنوتیپها در روزهای 20، 27، 34 ، 41، 48، 55، 62، 69، 76، 83 پس از گلدهی (به فواصل 7 روز ) اندازهگیری شد. برای توصیف وزن هزار دانه در مقابل زمانهای مختلف برداشت مدلهای دوتکهای، لجستیک، واننللا، گامپرتز، بتا 2 تغییر یافته و بتا 1 اصلی ارزیابی شدند. نتایج ارزیابی مدلهای رگرسیون غیر خطی با استفاده از آمارههای مختلف نشان داد که ضمن اینکه مقادیر ضمن اینکه مقادیر در مدلهای دو تکهای و واننللا بالا بود، ضریب تغییرات بالا و مقادیر R(2) کمتری داشتند. این درحالی بود که مدل بتای 2 با بهترین پراکنش نقاط حول خط یک به یک و مقادیر RMSE و R(2) مطلوب به عنوان بهترین مدل جهت توصیف تغییرات وزن هزاردانه گندم در دوره پرشدن انتخاب شد. بدینترتیب کلیه ارقام و ژنوتیپهای مورد مطالعه در بازه زمانی 65 الی 67 روز پس از گلدهی به حداکثر وزنهزاردانه خود دست یافتند که میتوان این زمان را معیار دقیق زمان رسیدگی فیزیولوژیکی بذر دانست. در این بازه زمانی نیز کمترین و بیشترین وزن هزاردانه به ترتیب به رقم زرین و سرداری اختصاص داشت. بهطورکلی، نتایج نشان داد که براساس مدل بتای 2، ارقام با وزن هزاردانه بیشتر، دوره پرشدن بذر بیشتری د شتند و بنابراین شروع دوره پرشدن دانه در آنها، زودتر خواهد بود. از این رو پیشنهاد میشود که برنامه های اصلاحی و ژنتیکی ارقام در جهت شروع زودتر زمان پرشدن دانه و طویل نمودن دوره پرشدن دانه از گلدهی تا زمان رسیدگی فیزیولوژیک دانه، گسترش پیدا کند
کلیدواژه ها:
رسيدگي فيزيولوژيك، مدل بتاي 2، گندم، گلدهي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/603300/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خلیلی اقدم، نبی و داوودی، شیلان و میرمحمودی، تورج،1393،توانایی بیشتری در مقابل استرس شوری از خود نشان میدهد Triticum aestivum L،،،،،https://civilica.com/doc/603300
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، خلیلی اقدم، نبی؛ شیلان داوودی و تورج میرمحمودی)
برای بار دوم به بعد: (1393، خلیلی اقدم؛ داوودی و میرمحمودی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- جرم انگاری و ضمانت اجرایی قانون حفاظت از خاک در کانادا و چین و ایران
- اثر بیوچار بر شاخص خمیرایی خاک
- ارزیابی رشد هتروتروفیک گیاهچه (نمو گیاهچه) ارقام گندم در پاسخ به تنش غرقابی
- بهینه سازی فاکتورهای مؤثر در تولید pericyclivine و vindorosine از اندام هوایی گیاه پروانش (Catharanthus roseus) به روش سطح پاسخ (RSM)
- ارزیابی ژنوتیپ های مختلف گندم نان پاییزه از نظر عملکرد در شرایط نرمال و تنش رطوبتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.