مقایسه دو روش نفوذ سنج گلف و چاهک معکوس در اندازه گیری هدایت هیدرولیکی اشباع خاک (مطالعه موردی اراضی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه)
محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,378
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IDNC02_080
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1387
چکیده مقاله:
هدایت هیدرولیکی خاک یکی از پارا مترهای مهم فیزیک خاک است که همواره اندازه گیری و برآورد آن مورد توجه محققین و پژوهشگران بوده است . اساس و پایه مطالعات طرحهای مهندسی منابع آب ، آمار برداری از متغیرهای اقلیمی و هیدرولیکی و تعمیم آن می باشد . به تعبیر دیگر راه حلهای طرحها و همچنین ابعاد و تاس یسات و سیمای طرح بستگی به دقت داده های تهیه شده و نحوه بسط و گسترش آنها دارد . به منظور طراحی شبکه های زهکشی زیرزمینی لازم است که ضریب هدایت هیدرولیکی خاک مشخص گردد .در این تحقیق دقت عمل دو روش چاهک معکوس بعنوان رایج ترین روش و پرمامترگلف بعنوان یک روش نسبتًا جدید ، در تعیین هدایت هیدرولیکی مورد ارزیابی قرار گرفته است . به این منظور یک قطعه زراعی با بافت لومی رسی به مساحت یکهکتار از اراضی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در ابعاد 20*20 شبکه بندی گردید و در محل گره ها ، هدایت هیدرولیک یاشباع خاک با دو روش نفوذ سنج گلف و روش چاهک معکوس انجام .بررسی ها نتایج نشان داد که روش چاهک معکوس اصلاحی همواره مقادیر بزرگتری از ضریب هدایت هیدرولیک را نسبت به روش پرمامترگلف و آن هم نسبت به روش چاهک معکوس رایج به دست می آورد . به طوریکه ضریب هدایت هیدرولیکی بدست آمده از روش چاهک معکوس رایج 15% روش چاهک معکوس اصلاحی و 21/9 % روش پرمامتر گلف می باشد و ضریب هدایت هیدرولیکی بدست آمده از روش پرمامتر گلف69/7% روش چاهک معکوس اصلاحی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهنام حبیب زاده آذر
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
حسین بابازاده
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
کامران زینال زاده
هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :