کنترل فشارهای منفی ناشی از ضربه قوچ در خطوط انتقال آب با ترکیب تانک ضربه گیر وشیر هوا )مطالعه موردی: شهرستان مهران، استان ایلام

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 577

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NWWCE01_065

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

هرگاه در خطوط انتقال یا شبکههای توزیع آب ، به هر دلیلی سرعت سیال به طور ناگهانی متوقف شود، امواج فشاری در لولهها به وجود میآید که این امواج میتوانند چندین برابر فشار کار کرد پمپ فشار تولید نموده و موجب به وجود آمدن تنشهای زیادی در اجزای شبکه و بروز پدیده ضربهقوچ گردند. امروزه در کلیه طرح های انتقال آب، مطالعه دقیق ضربه قوچ به عنوان یک امر لازم و ضروری می باشد تا با شناخت کامل اثر آن، برایکنترل اثرات سوء این فرآیند تمهیدات مناسب اتخاذ گردد. در این تحقیق از نرم افزار Water Hammer V8i برای تحلیل ضربه قوچ خط انتقال آب پایانه مرزی شهرستان مهران استفاده شد. مطالعه حاضر در سه مرحله بهصورت شبیه سازی بدون تجهیزات حفاظتی، با تجهیزات حفاظتی و تجهیزات پیشنهادی مشاور صورت گرفت. نتایج تحقیق نشان داد در حالت بدون تجهیزات حفاظتی فشارهای منفی زیادی در طول خط انتقالبوجودآمده و می بایست کنترل گردند. در مرحله بعدی ترکیبهای مختلف تانک ضربه گیر و شیر هوا پیشنهاد گردید. نتایج شبیه سازیهای متعددنشان داد که تانک ضربه گیر 2 متر مکعبی و 3 عدد شیر هوای 50 میلیمتری قادر به کنترل فشارهای منفی در طول خط می باشد.

نویسندگان

اسرین بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی، دانشگاه ایلام

جعفر مامی زاده

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه ایلام

علیرضا حسینی

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه ایلام

حمیدرضا لطفی زاده

مربی، گروه عمران، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :