مطالعه بافتشناسی پرز پوستی ( درمال پاپیلا ) و مورفولوژی فولیکول های پشم در گوسفند زندی
محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,343
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
THVC15_796
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387
چکیده مقاله:
مشاهدات بافت شناسی نشان می دهند که درمال پاپیلا، بصورت اجتماع سلول های مزودرمی، در مراحل ابتدایی رشد فولیکولها وجود دارد و به عنو ان یک ماهیت آناتومیکی، در طول عمر فولیکول باقی می ماند . نتایج مشخص می کنند که درمال پاپیلا، نقش مهمی را، در تعیین اندازه پیاز مو و مورفولوژی تار مو ایفا کرده و شکل بیضوی آن می تواند مشابه شکل رشد تار مو باشد . بعلاوه همبستگی مثبت بالایی نیز بین نسبت تعداد پرز به سطح و نیز نسبت قطر تار مو به تعداد دو نوع فولیکول ( اولیه و ثانویه ) در زمان تشکیل پوست دوران جنینی مشخص گردیده اند که رشد تار مو دیده شد .
فولیکولهای اولیه حدود 60 روز بعد از آبستنی شروع می گردد، در حالی که فولیکول های ثانویه حدود 14 تا 20 روز پس از فولیکولهای اولیه شروع به رشد می نمایند . فولیکولهای ثانویه از لحاظ تعداد متنوع هستند و ممکن است بصورت فولیکولهای مجزا و یا بصورت برآمدگی های فولیکول های ثانویه دیگر، شکل گیرند . مطالعه حاضر بر روی گوسفند زندی که یکی از نژادهای مهم در تولید پشم در ایران می باشد، صورت گرفته است . در این آزمایش تعداد 200 نمونه پوستی از قسمت میانی سمت راست بدن گوسفندها برداشته شد . متعاقب فیکس کردن نمونه ها در فرمالین %10 ، روش روتین آماده سازی بافت صورت گرفت و از بلوک های پارافینی، برش هایی با ضخامت 6 میکرومتر تهیه شد و با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی گردید و تعداد فولیکول های اولیه و ثانویه شمارش شد و نسبت تعداد فولیکول های ثانویه به اولیه (S : P ratio ) و نیز نسبت تارهای فولیکول های اولیه با قطر بیشتر نسبت به تارهای فولیکول های ثانویه DP/DS تعیین گردید . بنظر می رسد این تنوعات وابسته به نژاد باشند . نژاد تعداد فولیکول در هر میلیمتر مربع (p:P ratioDP/DS) متوسط قطر ( میکرومتر )
مرینوس 74/6 18 1/12 20/1
رامنی 17/ 6/1 1/0 32/5
زندی 27/2 9/8 1/04 35/4
شال 13/9 4/9 2/25 47/5