ارزیابی کارایی پروتکل مسیریابی VBVA در شبکه های حسگر بی سیم زیر آب در مقابل حملات Wormhole

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 479

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FROMIHE01_003

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

شبکه های حسگر بی سیم زیر آب، نوعی از شبکه های حسگر بی سیم هستند که در محیط زیرآب به جمع آوری داده های محیط می پردازند و از آنجا که رسانه انتقال در این محیط، آب است، از این رو گره های حسگر برای برقراری ارتباط با یکدیگر از امواج صوتی استفاده می کنند. شبکه های حسگر بی سیم زیر آب، دارای ویژگی های منحصر به فردی نظیر پویا بودن توپولوژی شبکه می باشند که این شبکه ها را از شبکه های حسگر بی سیم زمینی متفاوت ساخته است. شبکه های حسگر بی سیم زیرآب دارای کاربردهای زیادی هستند که امروزه از آن ها برای بررسی آلودگی اقیانوس ها، تشخیص میادین نفت و گاز، بررسی زمین لرزه های زیر آب و ... استفاده می شود. به دلیل ویژگی ها و شرایط خاص این دسته از شبکه ها، ارتباطات آن ها با محدودیت ها و چالش هایی روبرو هستند که اهمیت ایجاد و تعریف یک پروتکل مسیریابی مناسب را نمایان تر می سازد. از چالش های مهم در این شبکه ها که پروتکل های مسیریابی، تحت تاثیر آن هستند، چالش های امنیتی می باشد. ه همین دلیل در این مقاله به بررسی یکی از حملات امنیتی به نام wormhole پرداخته شده و یکی از بهینه ترین پروتکل های مسیریابی پرکاربرد در این دسته از شبکه ها به نام پروتکل مسیریابی VBVA که از دسته پروتکل های مسیریابی مبتنی بر موقعیت است، در مقابل این حملات ارزیابی می گردد. به منظور ارزیابی از شبیه ساز 0.ns2 نسخه Aquasim استفاده شده است. نتایج بدست آمده از محاسبه پارامترهایی مانند توان ارسالی بسته ها، توان دریافتی بسته ها، نرخ تحویل بسته و تاخیر انتها به انتها، نشان می دهد که این پروتکل در مقابل این حمله، بسیار آسیب پذیر است.

کلیدواژه ها:

شبکه های حسگر بی سیم زیرآب ، پروتکل مسیریابی ، حملات امنیتی ، حمله wormhole ، Aquasim ، پروتکل مسیریابی مبتنی بر مکان ، پروتکل مسیریابی VBVA

نویسندگان

ماندانا کمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر- نرم افزار، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ،

علی برومند

عضو هیات علمی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران،

شیده سراییان

عضو هیات علمی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :