نانوتکنولوژی و دامپزشکی
محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,217
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
THVC15_678
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387
چکیده مقاله:
نانو فناوری توانایی کار در سطح ملکولی یا اتمی برای ایجاد ساختارهای بزرگ و کاملا نو با سازماندهی ملکولی است . کشور ما با وسعتی متجاوز از 1/648/000 کیلومتر مربع حدود 50 میلیون هکتار اراضی قابل کشت، ذخایر عظیم نفت و گاز، جنگل های انبوه، مرزهای گسترده آبی و خاکی استعداد و توانایی های برجسته ای را در تمام زمینه های صنعتی و کشاورزی دارا می باشد . امروزه با توجه به وابستگی مستقیم زندگی انسان به وجود و سلامت محیط زیست، گیاهان، موجودات زنده و همچنین تامین حدود %90 نیازهای غذایی انسان از طریق نباتات و با توجه به جایگاه و کارکرد نباتات در بخش تامین غذای حیوانات، تولید فرآورده های صنعتی و داروئی و سالم سازی محیط زیست و همچنین آثار نامطلوب استفاده نامناسب ا ز سوخت های فسیلی، مواد شیمیایی به هر شکل و عنوان خسارات جبران ناپذیر آنها که موجب آب شدن یخچال های طبیعی، بالا آمدن آب دریاها، نابودی جنگل ها، مراتع، لایه اوزون، انقراض گونه های متعدد جانوران ایجاد و بروز بیماری های میکروبی، ویروسی دنیای مدرن می گردد، که ا ین امر منجر به سیاست گذاری گسترده و کلان در بخش های مختلف علوم و تکنولوژی گردیده که استفاده از فناوری های روز دنیا در برنامه های آتی تمامی بخش ها با نگرش های نوین مبتنی بر اصول برگرفته از ساختارها و نظام های طبیعی و همچنین توسعه و حرکت با رعایت اصول زیست محیطی از جمله این برنامه ها می باشد . بزرگترین و مهمترین ویژگی نانوسید ( محصول فنآوری نانوتکنولوژی ) طبیعی بودن ، غیر سمی بودن، ایمن بودن و به صرفه بودن آن برای مصرف کننده و تمامی موجودات زنده و محیط زیست دانست . با مصرف نانوسید به برخی مزیت های اقتصادی و محیطی دست می یابیم، که شامل موارد ذیل می باشد :
1. کمک به کاهش تلفات طیور
2. حذف مواد شیمیایی ( ضدعفونی کننده، دارو )
3. پایداری بالا و کمک به کاهش مصرف در طی مراحل بعدی
4. پیشگیری و کنترل عوامل بیماری زایی که به مواد شیمیایی مقاوم شده اند .
موارد فوق تاکید بر این جمله می باشند که داروها و مواد شیمیایی دوستان لحظه ای و دشمنان دائمی ما انسانها و حیات اطرافمان بوده و هستند . لذا با توجه به اینکه تلفات و خسارات حاصل از میکروارگانیسم ها به صنایع و محیط زیست هزینه های هنگفتی را تحمیل می نماید، از نانوسید می توان بعنوان یک پیشگیری کننده از خسارات، تلفات، بیماری ها و نیز یک ترمیم کننده و احیا کننده و همچنین یک منبع درآمد از طریق صرفه جوئی استفاده نمود . برای مثال می توان به جلوگیری از خروج چندین میلیون دلار ارز جهت واردات مواد مختلف مواد شیمیایی ( داروها، ضدعفونی کننده ها، سموم) اشاره نمود .