بررسی کارایی نانو لوله های کربنی جهت جذب سطحی فلزات سرب و کادمیوم بهینه سازی پارامترهای عملیاتی فرآیند با استفاده از روش رویه پاسخ

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 492

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICWESD01_195

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

سرب و کادمیوم از جمله فلزات سنگین در آبهای سطحی هستند که از جمله اثرات مخرب آن سرطان های استخوان و ریه، سیانوزیت، سردردهای مزمن، سرگیجه، درد در ناحیه سینه، سستی بدن و ضعف عمومی بالا است. مطالعه مورد نظر به منظور تعیین کارایی نانو لوله های کربنی حذف سرب و کادمیوم انجام شد. آزمایش ها به صورت ناپیوسته و با تغییر فاکتورهای موثر در واکنش مانند pH ،غلظت سرب و کادمیوم، مقدار نانولوله و ... مورد بررسی قرار گرفت. هدف از انجام این تحقیق تعیین تاثیر پارامترهای موثر بر عملکرد نانولوله های کربنی در جذب سرب و کادمیوم از پساب میباشد. نتایج حاصل از آزمایشات و اندازه گیری ها نشان داد پارامترهای غلظت سرب و کادمیوم، pH و مقدار نانولوله های کربنی تاثیر داشته و افزایش و یا کاهش هر کدام منجر به تغییر در راندمان و عملکرد آن می گردد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بیشترین جذب سرب و کادمیوم از محلول آبی با استفاده از نانولوله های کربنی 100 %میباشد. نتایج نشان داد که pH بهینه جهت انجام آزمایشات 5 بود. داده های ارایه شده توسط روش طراحی ترکیب مرکزی توانست به خوبی از داده های آزمایش تبعیت کند.

نویسندگان

علی مهری زاد

گروه شیمی واحد تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :