تاثیر صوت قرآى بر کاهشرفتار تهاجمی و خطم رانندگاى تاکسیهای خطی شهر تهران در هنگام رانندگی
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری و آسیب های اجتماعی ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 325
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TSCONF02_092
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
رانندگی پرخطر که سرچشمه در عصبانیت هنگام رانندگی و عدم کنترل خشم دارد یکی از بزرگترین عوامل ایجاد جرم و تصادفات حتی نزاعیهای خیابانی و یا قتلهای غیر عمد در بین رانندگان در شهر تهران می باشد، از اینرو استفاده از روشهای گوناگون جهت جلوگیری از ایجاد خشمهای هیجانی و بالا بردن آستانه تحمل رانندگان در برابر عوامل تحریک کننده جزء مباحث تحقیقاتی بسیاری از محققان بوده است در این تحقیق به صورت اتفاقی یک مسیر ویژه تاکسیهای خطی در تهران انتخاب شد و برای آنها در هنگام شروع رانندگی در ابتدای هر سرویس دو دقیقه قرآن با صورت ترتیل عبدالباسط پخش گردید و در نهایت از طریق پرسشنامه قبل و بعد و گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج تحلیلی این تحقیق نشان می داد که رانندگان که برای آنها صوت قرآن پخش شده است در مقابل عوامل تحریک کننده خارجی آستانه تحمل بیشتری از خود نشان دادند و در طول یک هفته ازمایش مورد آزمایش حدود 27 درصد بردبارتر از رانندگان گروه شاهد بودن و 22 درصد رفتارهای کمتری از خود بروز داده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پیام سراییان
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدتهران شمال تهران ایران
احسان شکوری
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدتهران شمال تهران ایران
عبدالله نیک پور
مدیر کل فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :