سال انتشار: 1395
محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
کد COI مقاله: LPMCONF01_1066
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 645
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله انقلاب مشروطه و مروری بر روزنامه ها و مطبوعات در آن دوره
چکیده مقاله:
ایران در اوایل قرن بیستم تغییر و تحولات سیاسی و اجتماعی زیادی را تجربه کرد تا اینکه تلاش مشروطه خواهان به ثمررسید و عاقبت در چهاردهم مرداد 1221 ش/ 1321 ق نهضت مشروطه پیروز شد. نهضت مشروطه یکی از مهم ترینرویدادهای تارخ معاصر ایران است که ابعاد گسترده آن همواره از جنبه های مختلف مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. به طور خلاصه از جمله عوامل مهمی که باعث شکل گیری این نهضت شد می توان به تاسیس چاپخانه، نشر روزنامه ها ومطبوعات، اعزام محصل به فرنگ، تاسیس مدارس در ایران و حضور و روشنگری روشنفکران اشاره کرد، که با توجه بهموضوع، در این مقاله بر روی تاسیس چاپخانه و انتشار روزنامه ها و مطبوعات تمرکز شده است. در این راستا نخست به طور خلاصه به انقلاب مشروطه پرداخته شده است، سپس دو عامل نخست از بین عوامل موثر در شکل گیری آن، یعنیتاسیس چاپخانه و انتشار روزنامه ها و مطبوعات، بررسی شده اند. در این مسیر روزنامه های مهم و موثر معرفی و بررسی گردیده اند. این روزنامه ها و مقالات سهم بسزایی را در شکل گیری نهضت مشروطه بر عهده داشتند. از انتشار اولینروزنامه در سال 1212 ق. تا پیروزی نهضت بیش از هشتاد نشریه در ایران به چاپ رسید. در طی این مدت، مطبوعات بهزبان مردم نزدیک تر شدند و غالبا بیانگر عقاید و آراء سیاسی و اجتماعی بودند. همچنین چندین نمونه از این دست روزنامه ها، که نقش زیادی در افشاگری و روشنگری اذهان عمومی داشتند از جمله روزنامه های اختر، قانون، حکمت، ثریا، پرورش و حبل المتین مورد بحث و بررسی قرار گرفتند
کلیدواژه ها:
انقلاب مشروطه، انتشار روزنامه، مطبوعات دوره مشروطه، مقالات انتقادی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/582239/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رحیمیان، هرمز و پروین گنابادی، بهرام و حسینی، فرزانه،1395،انقلاب مشروطه و مروری بر روزنامه ها و مطبوعات در آن دوره،کنگره بین المللی زبان و ادبیات،مشهد،،،https://civilica.com/doc/582239
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، رحیمیان، هرمز؛ بهرام پروین گنابادی و فرزانه حسینی)
برای بار دوم به بعد: (1395، رحیمیان؛ پروین گنابادی و حسینی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نگاه در سفرنامه ها و ادبیات سفر
- بررسی عنصر شخصیت در سه داستان هوشنگ مرادی کرمانی (تنور،عکس عروس ،بوی پلو)
- واکاوی جنبه فرهنگی معماری و مقایسه آن در معماری سنتی و مدرن ایران
- محاسبه ضرایب شدت تنش در یک استوانه جدار ضخیم حاوی ترک نیم بیضوی، تحت تأثیر گشتاور خمشی قسمت اول: مدلسازی عددی
- استفاده از آنزیم های نوین در تبدیل زیستی ضایعات لیگنوسلولزی به مواد با ارزش
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی آثار سعدی در کتب فارسی دوره ابتدایی 1399-1400
- تأثیرپذیری ادبیات فارسی از فرهنگ اسلامی
- جهان اکبر و اصغر در شخصیت های انسانی در سه داستان مثنوی
- بررسی تطبیقی مضامین اشعار مهدوی در ادبیات فارسی و عربی
- بررسی تطبیقی توصیف در شعر امروالقیس و منوچهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.