ارزیابی اثربخشی عملکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 879

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSDUS06_085

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) جزء جدانشدنی و شریک استراتژیک فرایندهای کسب وکار سازمان هابرای بهره وری بیشتراست. در این راستا، شهرداری کلان شهر اصفهان اقداماتی لازم از قبیل برنامه ریزیو تعریف سندهای چشم انداز و پروژه های عملیاتی فاوانموده است. پژوهشحاضر به ارزیابی عملکرد فعالیت ها و جایگاه واقعی فاوادر شهرداری اصفهان در راستای اهدافی کلان شامل منابعانسانی، مدیریتی، محیط زیست، فناوری، اجتماعی و فرهنگی می پردازد. ابتدا در سطح عملیاتی کلیه 217 پروژه شهرداری در زمینه فاوابا در نظر گرفتن مدل کارت امتیازی متوازن از شاخص های زمان، هزینه و خروجی و با در نظر گرفتن اهداف کلان شهرداری اصفهاناندازه گیری شد که در مجموع سطح عملکردی به میزان 88/96% محقق شده بود. از طرف دیگر میزان اثربخشی و بلوغ فعالیت های فاوا با توجه به ذی نفعان درون سازمانی شامل کارکنان فناوری اطلاعات و کارکن ان عمومی سازمان و برون سازمانی شامل شهروندانسنجیده شد. در ارزیابی در سطح استراتژیک از بومی سازی مدل بلوغ لافتمن با توجه به شرایط و اهداف شهرداری اصفهان با سنجشدر 48 شاخص در قالب 6 دسته کلی شایستگی و ارزش، حاکمیت و نحوه اداره، قلمرو و معماری، ارتباطات، مهارت و مشارکت در 5سطح بلوغ استفاده شد و برآیند کلیه فعالیت های فاوا، شهرداری اصفهان را در اواسط سطح بلوغ دوم نشان می دهد و راهکارهایعملیاتی برای رسیدن به سطح بلوغ بعدی ارایه گردید. به طور کلی اقدامات فاوای شهرداری به صورت قابل قبولی اجرا شده اند اماکاملا هم راستا با نیازمند یهای ذی نفعان نبوده و یا این که ذی نفعان درک کاملی از این اقدامات و پروژه ها نداشته اند.

کلیدواژه ها:

شهرداری اصفهان ، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ارزیابی اثربخشی ، مدل کارت امتیازی متوازن ، بومی سازی مدل بلوغ لافتمن ، سطح بلوغ ، راهکار عملیاتی

نویسندگان

علی صنایعی

استادتمام و رییس پژوهشکده مدیریت دانشگاه اصفهان

علی شایمی برزکی

دانشیار گروه مدیریت دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان

فریا نصیری مفخم

استادیار مهندسی کامپیوتر، گروه مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :