توسعه پایدار نظام سلامت در پرتو فرهنگ نوآوری و خلاقیت فرهنگی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 919

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRD01_073

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

توسعه پایدار نظام سلامت از ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی چه از لحاظ ملی و چه از لحاظ فراملی با ویژگی های مهم از جمله جامعه ای عاری از وجود افراد زیر خط فقر، تبعیض جنسیتی، خشونت، بیکاری، تبعیض قومی و نژادی و منطقه ای، جامعه ای با رشد کنترل شده جمعیت، یکسانی کیفیت اجرای قانون درباره همه شهروندان، رعایت پیمان های بین المللی حقوق بشر، آزادی عقیده و مشروعیت حکومت نزد مردم، آرزو و هدف هر ملتی است. با مطالعه و بررسی تجربه های موفق بین المللی همچون ژاپن و کره جنوبی می توان به جایگاه ویژه خلاقیت در توسعه پایدار یک جامعه و نیز تاثیر آن بر سلامت جامعه از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و سیاسی پی برد. لذا با استفاده از تجربیات کشورهای موفق در زمینه ی خلاقیت و نوآوری و بومی سازی آن در کشور، می توان در جهت توسعه پایدار نظام سلامت در جامعه گام برداشت. ایرانیان ملتی خلاق و نوآور هستند، لکن مهمترین نکته، نقش دولت و سیاست دولت در بروز و بهره گیری از این خلاقیت و برنامه ریزی های آموزشی جهت خلاقیت پروری در جامعه است. بنابراین پایداری نظام سلامت مساله ای مهم است که تاکنون از جنبه های مختلف توسط محققان زیادی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است، لکن مقاله ای که به طور جامع به نقش خلاقیت در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی پایداری نظام سلامت پرداخته باشد کمرنگ و بیرنگ می نماید. لذا در مقاله حاضر با استفاده از منابع مطالعاتی، نقش و جایگاه فرهنگ نوآوری و خلاقیت فرهنگی در پایداری نظام سلامت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و رابطه خلاقیت با توسعه پایدار نظام سلامت از ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی بیان شده است.

نویسندگان

فهام خامسی پور

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

فرسیما خامسی پور

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

فرید عطایی

پزشک، بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان، سازمان تامین اجتماعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :