کاربرد سنجش از دور در برآورد کمی میزان تخریب جنگل ناشی از آتش سوزی در اراضی ملی (منطقه مورد مطالعه: جنگل های تنگه خرسی در استان فارس)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,687

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANEIA14_007

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

جنگل ها یکی از مهمترین اکوسیستم های کره خاکی بشمار می روند و عملکرد آنها نقش اساسی در تعادل روابط اکولوژیکی دارد. یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر ساختار و عملکرد اکوسیستم های جنگلی آتش سوزی است که با ایجاد تغییرات موجب آشفتگی های اکولوژیک و بی نظمی در چرخه های طبیعی می شوند. آنچه مسلم است دسترسی به داده های به روز از مناطق جنگلی مهمترین رکن برنامه ریزی و مدیرت منابع جنگلی به شمار می رود که لازم است پس از هر تغییری از جمله آتش سوزی بهنگام سازی شود که بدون بهره گیری از تکنیک های سنجش از دور کاری غیرممکن بنظر می رسد.منطقه جنگلی تنگه خرسی واقع در رشته کوه های زاگرس و استان فارس با تنوع زیستی قابل توجه که رویشگاه بسیاری از گونههای گیاهی همچون بنه، بادام و بلوط و زیستگاه پستاندارانی همچون خرس قهوه ای می باشد در تاریخ 19 خرداد ماه 1395 دچار حریق گردید. این تحقیق با استفاده از تصاویر ماهواره لندست8 در دو بازه زمانی 2015و2016(قبل و بعد از آتش سوزی) و نرم افزار IDRISI، تغییرات حاصله و تخریب ایجاد شده در کمیت جنگل های منطقه تنگه خرسی را به صورت کمی نمایان می سازد. نتایج نشان می دهد که بطور تقریبی 9.9 درصد(1910.5هکتار) از طبقه جنگل و نیز 1 درصد(204.5 هکتار) از طبقه مرتع تخریب شده است.

نویسندگان

مصطفی کشتکار

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی محیط زیست،گروه برنامه ریزی و طراحی محیط، پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی

رومینا سیاح نیا

استادیار گروه برنامه ریزی و طراحی محیط،پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی

آصف درویشی

دانشجوی دکتری آمایش سرزمین، گروه برنامه ریزی و طراحی محیط، پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :