پتانسیل های زمین گردشگری منطقه سد لتیان
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 661
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GSCONFKH01_196
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
سد لتیان در موقعیت جغرافیایی N 35˚47̍ 23.73̎, E 51˚40̍42.43̎ سدی است بر روی رودخانه جاجرود که در 35 کیلومتری شمال شرقی تهران و در لواسان قرار دارد. بویژه در فصول بهار و تابستان، این دریاچه و طبیعت اطراف آن از تفرجگاه های مهم تهران به شمار می رود و گردشگران و افراد محلی بسیاری برای گذراندن اوقات فراغت خود، این محل را انتخاب می کنند. استفاده های متعددی از این دریاچه صورت می گیرد که از آن جمله می توان به تأمین آب شرب شهر تهران، تأمین آب بخشی از اراضی کشاورزی در جنوب شرق تهران (دشت ورامین)، پرورش ماهی، انجام برخی ورزش های آبی نظیر اسکی روی آب و قایقرانی اشاره کرد. راه رسیدن به این سد از تهران از طریق جاده لشگرک و گردنه قوچک یا بزرگراه تهران- دماوند است. این منطقه از منظر تنوع اشکال ژئومورفولوژیک، حیات گیاهی و جانوری و چشم انداز زیبای طبیعی درخور توجه است. در این مقاله جهت تعیین رتبه منطقه، از 3 طبقه بندی استفاده شده است. بر اساس طبقه بندی نبوی، منطقه سد لتیان در رده چند گونگی قرار می گیرد. در تقسیم بندی بر اساس مناطق ژئوتریسم، سد لتیان جزء مناطقی است که در کنار بعضی شهرهای بزرگ، تنها به فاصله چند کیلومتر، مناظر و جلوه های بی نظیری از پدیده های زمین شناسی وجود دارد که علاقمندان را به خود جذب می کنند. منطقه سد لتیان بر اساس میزان اهمیت و ارزش، در گروه سایت های منطقه ای قرار می گیرد. این منطقه به لحاظ جاذبه های طبیعت گردی (Ecotourism) و گردشگری زمین شناسی (Geotourism) از پتانسیل و قابلیت های بالایی برخوردار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سولماز برومند
دانشگاه خوارزمی، گروه زمین شناسی، کرج، ایران
مجتبی انصاری فر
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، زاهدان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :