مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید ایرانی و پنیر فتا
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,803
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASCONF02_066
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
پنیر ساختار پیچیده ای دارد که سبب ایجاد تفاوت ها حتی بین واریته های یکسان پنیر می شود، این تفاوتها به ترکیبات تشکیل دهنده پنیر و تغییرات آن ها در طول دوره رسیدن وابسته است. هدف از این مطالعه مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فتا و پنیر سفید ایرانی می باشد که هر پنیر جزء پنیرهای آب نمکی محسوب می شوند. تاثیر زمان رسیدن بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید آب نمکی و پنیر فتا ( 5 نمونه) با استفاده از روش های استاندارد در طول سی روز دوره رسیدن بررسی شد. طی دوره رسیدن پنیرهای فتا و سفید ایرانی، به طور معنی داری(در سطح 5 %) مقادیر اسیدیته، نمک، ماده خشک، چربی و خاکستر افزایش یافت p<0/05 در حالی که مقادیر PH رطوبت و پروتئین کاهش یافت P<0/05 بر اساس آزمون رنگ در طول دوره رسیدن میزان پارامتر های a*,L* کاهش یافت و میزان b* افزایش یافت p>0/05 نتایج ارزیابی حسی بیانگر مطلوب بودن عطر و طعم و بافت هر دو نوع پنیر بود. نتایج نشان داد که دوره رسیدن پنیر فتا و سفید ایرانی بر تمامی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی هر دو نوع پنیر مورد ارزیابی به طور معنی داری تاثیر داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده هانیه خورسند پریزاد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه غیرانتفاعی صبا، ارومیه، ایران
رضا حیدری
استاد دانشگاه غیرانتفاعی صبا، ارومیه، ایران
شهین زمردی
بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، -ارومیه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :