تاثیر ماساژ و تمرینات تعادلی بر تعادل ایستای جانبازان قطع عضو یکطرفه در اندام تحتانی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 656

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESSO01_238

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: قطع عضو یکی از شایعترین معلولیتهایی است که منجر به اختلال در تعادل میشود. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات تعادلی همراه با ماساژ بر تعادل ایستای جانبازان قطع عضو یکطرفه در اندام تحتانی میباشد. روش شناسی تحقیق: جامعه آماری پژوهش را جانبازان قطع عضو یکطرفه اندام تحتانی از بالای زانو، تشکیل دادند. از میان جامعه آماری 30 نفر با میانگین سنی3/5±49، قد 4/1±171و وزن 3/1±69به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و بطور تصادفی به دوگروه 15 نفره تجربی و کنترل تقسیم شدند. تعادل ایستای هردو گروه توسط آزمون ایستادن Tandem با چشمان بسته اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی به مدت 20 جلسه تمرینات تعادلی را همراه با ماساژ انجام دادند. ماساژ قبل از شروع تمرینات و بهمدت 20 دقیقه روی اندام تحتانی اعمال شد. گروه کنترل فقط فعالیتهای روزانه خود را انجام میداند. سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد، تمرینات تعادلی همراه با ماساژ بطور معناداری باعث بهبود تعادل ایستای جانبازان شده است. همچنین نتایج نشان داد که بین دو گروه نیز اختلاف معناداری وجود دارد.بحث و نتیجه گیری: براساس نتایج، تمرینات تعادلی همراه با ماساژ باعث بهبود تعادل ایستای جانبازان قطععضو یکطرفه اندام تحتانی میشود. بنابراین به جانبازان قطع پا پیشنهاد میشود از تمرینات تعادلی و ماساژ برای بهبود تعادل استفاده نمایند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهروز پیراسته

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت و طب ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، ایران

فیروز سلطان نژاد

کارشناس ارشد و دبیر تربیت بدنی، گروه مدیریت، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تبریز، ایران

حسین پیراسته

کارشناس تربیت بدنی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه اردبیل، ایران

امیر صالحی

دانشجوی دکتری، گروه بهداشت و طب ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :