ارزیابی شاخص های عملکردی تولید بهنگام با پیاده سازی سیستم کانبان به کمک شبیه سازی؛مطالعه موردی: قطعه ساز داخلی وابسته ایران خودرو

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 709

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMMV01_017

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

امروزه با جهانی شدن بازارها و افزایش رقابت و پیچیدگی در بازار های جهانی در جهت پاسخگو بودن سریع و بموقع به مشتری، سعی سازمانها برای بقا در این بازارها افزایش یافته است. این موضوع سبب پیدایش فلسفه تولید بهنگام شده است. سیستم تولید بهنگام به منظور تولید و ارائه محصولات و خدمات مورد نیاز با حداقل موجودی ممکن ارائه شده است. طی سال های گذشته، تولید کنندگان روی اهمیت روش های تولید بهنگام جهت دستیابی به بهره-وری بیشتر تاکید داشته اند. بنابراین ممکن است چنین بنظر رسد که چیز جدیدی در تولید بهنگام برای گفتن وجود ندارد ولی در حقیقت تحقیقات نشان می دهد که هنوز ابهام زیادی در مورد آن وجود دارد که نه تنها چگونگی کاربرد آن بلکه حتی مفهوم آن نیز بر بسیاری از تولید کنندگان روشن نیست. برخی تولید بهنگام را به عنوان یک برنامه کاهش موجودی می شناسند. عده ای آن را معادل کانبان و گزینه ای در مقابل MRP می دانند. لذا در این تحقیق تلاش می کنیم تا در یک شرکت قطعه ساز داخلی شاخص های عملکردی تولید بهنگام شامل، دوره گردش موجودی، تحویل بموقع و مدت زمان انتظار تامین را در دو حالت وجود و عدم وجود سیستم کانبان به کمک شبیه سازی ارزیابی کرده و در نهایت اثر اجرای کانبان در آن شرکت و بهبود حاصل شده را بررسی کنیم. آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که تغییر، تحول و بهبود، یک فرآیند مستمر و پویا است. موفقیت بالای یک مطالعه شبیه سازی تا حد زیادی در گرو تحلیل مناسب و دقیق خروجی های آن می باشد. تصمیم گیری برای مشخص نمودن مناسب ترین سناریو و گزینش یکی از آنها، بستگی به معیارهای مورد نظر تصمیم گیرنده و مدیریت سازمان دارد. در این مورد مهم ترین معیار تصمیم گیری مدیریت سازمان، عوامل اقتصادی و میزان افزایش در سود خالص می باشد.

نویسندگان

علی روغنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدمحمد حاجی مولانا

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

سیدمجتبی سجادی

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :