عملکرد و نقش مسجد در تربیت و جذب جوانان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,785

فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCRT02_206

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

هدف از نگارش این مقاله بررسی موضوع مسجد، عوامل موثر بر عملکرد و نقش مسجد در تربیت و جذب جوانان می باشد. برای این منظور ابتدا مقدمه ای در تبیین و توصیف موضوع آورده، سپس به نقش مسجد در گرایش به نماز و تعالی فرهنگی از قبیل وضعیت ظاهری مسجد، هیأت امنای مسجد، امام جماعت، برنامه های فرهنگی مسجد، خانواده، و سایر عوامل پیوند دهنده میان مسجد و جوانان (همراه با آسیب شناسی مسجد و تعالی فرهنگی ) پرداخته شده و تقویت مساجد از نظر امکانات ظاهری مانند رسیدگی به ساختمان مسجد، تغییر در معماری مسجد، نظافت و امکانات گرمازا و سرمازا، افزودن بر جاذبه های مسجد مانند برگزاری کلاسهای هنری و علمی در رشته های گوناگون، برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی، نمایش فیلم و اجرای تئاتر و مانند آن با رعایت موازین اسلامی، تأسیس مکانهای ورزشی و دعوت از مربیان مجرب برای آموزش، دقت در انتخاب امام جماعت مسجد با ویژگی های خاص (خوش رفتاری با جوانان، برخورداری از تقوای کافی، توانایی علمی و.. .)، طولانی نشدن نمازهای جماعت، تشکیل و تقویت کتابخانه مناسب برای مسجد، برگزاری مسابقات کتابخوانی، قصه نویسی، بیان لطافتها و ظرافتهای نماز، بیان آثار معنوی نماز، تشویق و تحسین جوانان نمازگزار با اعطاء جایزه های متنوع و.. . از راهکارهای عملی برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد، نماز جماعت در راستای تعالی فرهنگی می باشند.

کلیدواژه ها:

نماز - مسجد - عملکرد - نقش - تربیت - جذب جوانان

نویسندگان

فاطمه ایمانی

دانش آموخته کارشناسی ارشدرشته پژوهشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن —کارشناس ارشد و مسئول اطلاعات و امار اجرای احکام شهرداری منطقه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسین بن السید احمد الوافی، تاریخ الکوفه، النجف، المکتبه المرتضویه، ...
  • عباس سعیدی رضوانی، بینش اسلامی و پدیده های جغرافیایی، مشهد، ...
  • محمد بن محمد النعمان مفید، الارشاد، ترجمه محمدباقر ساعدی، تهران، ...
  • رحیم نوبهار، کوی دوست، تهران، دفتر مطالعات تاریخ و معارف ...
  • نمایش کامل مراجع