بررسی چگونگی و عملکرد شبکه زهکشی زیرزمینی، جمع کننده ها و ایستگاه های پمپاژ زهکشی با مقایسه حجم آب آبیاری و زهآب خروجی در واحدهای شرق کارون
محل انتشار: همایش ملی بهره برداری بهینه از منابع آب
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 534
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IAUD01_022
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
طرح های هفت گانه کشت و صنعت نیشکر در شمال و جنوب اهواز دارای 84 هزار هکتار اراضی قابل کشت می باشد که ایناراضی عموماً دارای سیستم زهکشی زیرزمینی شامل: لترال ها، کلکتورهای زیرزمینی و ایستگاه های پمپاژ زهکشی می باشند.مشاورین و طراحان کشت و صنعت های فوق الذکر در اسناد اولیه این طرح ها حدودا یک سوم مجموع آب آبیاری را به عنوانآب نفوذی و آب مورد نیاز آبشویی و زهکشی زیرزمینی مزارع نیشکر در طول دوره بهره برداری در نظر گرفته اند. بنظر می رسدکه به علت عدم اعمال مدیریت صحیح آبیاری و بر اثر آبیاری بی رویه، این روند به هم خورده و بیشتر آب آبیاری از دسترسگیاه خارج شده و بوسیله سیستم زهکشی زیرزمینی جمع آوری و دفع می شود؛ که خود این امر به سیستم زهکشی زیرزمینیاین طرح ها آسیب زیادی وارد نموده و بالتبع آن لطمه ی فراوانی به تناژ مزارع زده و باعث افزایش EC خاک شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان حسن نژاد
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، گروه آبیاری و زهکشی، شوشتر، ایران
سامان سخایی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دزفول، گروه سازه های هیدرولیکی، دزفول، ایران
محسن حسن نژاد
شرکت مهندسین مشاور آب خاک انرژی جنوب، اهواز، ایران
علی حسن نژاد
شرکت مهندسین مشاور آب خاک انرژی جنوب، اهواز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :