مقایسه تأثیر اسانس و عصاره آویشن باغی بر پایداری اکسیداتیو فیله پیش پخته و منجمد ماهی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 644

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDSB01_157

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

تأثیر افزودن عصاره و اسانس آویشن باغی بر پایداری اکسیداتیو فیله ماهی قزل آلای پیش پخته در طول دوره ذخیره سازی در حالت انجماد مورد بررسی قرار گرفت. روش: فیله ماهی پیش پخته (تیمار شده با اسانس وعصار آویشن و نیز نمونه کنترل) به سه روش سرخ کردن، پختن در فر و بخارپز کردن تهیه و در دمای 18- درجه سانتیگراد به مدت 4 ماه نگهداری شد. نتایج تحقیق: پس از اتمام مراحل پخت، تشکیل اسید چرب آزاد (FFA) در فیله تازه خام و نمونه های سرخ شده در روغن تقریباً مشابه بود، اما میزان این ترکیبات به طور قابل توجهی در نمونه های تهیه شده در فر و نبز بخارپز شده (2/5-5/4% اسید اولئیک) بیشتر بود. بالاترین عدد پراکسید (PV) نیز در فیله سرخ شده (73/8-38/5 میلی اکی والان/کیلوگرم) مشاهده گردید. عدد تیوباربیتوریک اسید (TBA 0/17 MA/kg mg در نمونه تازه خام) در فیله های سرخ شده و بخارپز شده بلافاصله پس از فرایند افزایش قابل ملاحظه ای نشان نداد لیکن در نمونه های کنترل بخارپز شده معیار TBA (0/9 MA/kg mg) افزایش یافت. افزایش قابل توجهی در میزان FFA، PV و TBA در همه نمونه های پخته شده طی ذخیره سازی در حالت انجماد مشاهده شد. به طور کلی، نمونه های تیمار شده با عصاره آویشن باغی دارای PV و TBA پائین تری نسبت به نمونه های تیمار شده با اسانس آویشن باغی و نیز کنترل بودند. قابل ذکر است که افزودن اسانس و عصاره آویشن باغی تأثیر مثبتی بر ویژگی های حسی نمونه ها داشته است

نویسندگان

مریم عزیزخانی

استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل

نیلوفر عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • P. AKHTAR, J.I. GRAY, A.M. B00RENandE .A. GOMAA(1998THE EFFECTS OF ...
  • AOCS (1994) The official methods and recommended practices of the ...
  • Ye, A., Cui, J., Taneja, A., Zhu, X. & Singh, ...
  • Burt S. 2004. Essential oils their antibacterial properties and potential ...
  • The effects of rosemary extract addition on oxidative stability of ...
  • نمایش کامل مراجع