ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس های خوراکی مرزه و ترخون

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 641

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDSB01_092

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

در این مطالعه فعالیت اسانس های مرزه و ترخون در جذب رادیکال آزاد بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT (بوتیل هیدروکسی آنیزول) به روش 2 و 2- دی فنیل 1 – پیکریل هیدرازیل (DPPH•) مورد مقایسه قرار گرفته است. روش: در این بررسی ترکیبات اسانس ها با دستگاه GC/MS مورد آنالیز قرار گرفته و اجزای شیمیایی عمده آنها شناسایی شد. فعالیت آنتی رادیکالی اسانس ها و مقایسه آن با BHT به روش 2 و 2- دی فنیل 1 – پیکریل هیدرازیل (DPPH•) انجام شده است . نتیجه تحقیق: نتایج نشان داد بیشترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس مرزه شامل تیمول، کارواکرول و گاما-ترپینن و اسانس ترخون شامل استراگول، ترانس-اوسیمن و سیس-اوسیمن می باشد. هر دو اسانس دارای خاصیت آنتی رادیکالی بالایی می باشند و فعالیت آنتی رادیکالی اسانس ترخون از مرزه بیشتر و از BHT کمتر بوده است و بطور کلی ترتیب خاصیت آنتی اکسیدانی آنها به صورت BHT ، اسانس ترخون و اسانس مرزه می باشد. هر سه آنتی اکسیدان مورد بررسی با خنثی کردن رادیکال آزاد و پایدار DPPH • فعالیت آنتی رادیکالی قابل توجهی نشان دادند لیکن خاصیت آنتی رادیکالی اسانس ترخون به دلیل نوع و میزان ترکیبات موثره آن بیشتر از اسانس مرزه بوده است

نویسندگان

مریم عزیزخانی

استادیار ، گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل

پریسا فیضی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی ، موسسه آموزش عالی خزر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زرگری علی (1368). گیاهان داروئی، انتشارات دانشگاه تهران، جلد سوم، ...
  • Akhondzadeh Basti, A, Misaghi, A, Gheibi, S. Effect of Zataria ...
  • .3Apostolidis E., Kwon Y.I. and Shetty K.. (2007). Inhibitory potential ...
  • Holley RA, Patel D. Improvement in shelf life and safety ...
  • نمایش کامل مراجع