تهیه ژلاتین هیدرولیز شده از پوست ماهی قزلآلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) و بررسی خاصیت ضداکسیدانی آن با روش ارزیابی قدرت کاهندگی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,232

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDSB01_046

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

کلاژن و ژلاتین حاصل از پوست ماهی به عنوان باقی مانده ماده خام حاصل از صنعت فرآوری ماهی، ماده خام مناسبی برای استخراج پپتیدهایی با فعالیت های زیستی مختلف شامل ضد اکسیدانی، ضد میکروبی، ضدفشار خون و ضد سرطان می باشند. در این تحقیق در ابتدا ژلاتین با دو تیمار بازی و اسیدی شامل محلول سود 19/0 نرمال و اسید استیک 12/0 نرمال با نسبت پوست به محلول ۱ به ۷ هر کدام به مدت ۳ ساعت و سپس تیمار حرارتی ۵۰ درجه به مدت 2±16 ساعت استخراج شد. سپس ژلاتین توسط آنزیم آلکالاز به مدت ۴ ساعت و با دمای ۵۵ درجه سانتی گراد با نسبت آنزیم به سوبسترای ۱ به ۱۰۰ تهیه و درجه هیدرولیز هر ۱ ساعت بررسی شد. همچنین خاصیت ضداکسیدانی آن با ارزیابی قدرت کاهندگی III اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در ساعت اول میزان درجه هیدرولیز 27 درصد مشاهده می شود. همچنین بالاترین میزان قدرت کاهندگی در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر 123/0 نانومتر به دست آمد.

کلیدواژه ها:

ژلاتین ، ماهی قزل آلای رنگین کمان ، هیدرولیز آنزیمی ، ارزیابی قدرت کاهندگی

نویسندگان

لیلا رمضان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی

سیدفخرالدین حسینی

استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

مریم نیکخواه

استادیار، گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس