شناسایی ویژگی های ژنی پروتئین مهار کننده آنزیم پلی گالاکتوروناز لوبیا با استفاده از Mismatch primers، Multiplex PCR و کلونینگ

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,380

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_024

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

در دیواره سلولی اغلب دو لپه ایها از جمله لوبیا گلیکوپروتیئنهای مهاری آنزیم پلی گالاکتوروناز (Polygalacturonase-inhibiting proteins/PGIP) وجود دارد که قادرند طیف وسیعی از آنزیم های پلی گالاکتوروناز (Polygalacturonase/PG) قارچی را تشخیص و مهار کنند. جهت مطالعه تنوع ژنی pgip، بعد از استخراج DNA ژنومی از برگ های لوبیا به روش CTAB، تکثیر ژنpgip1 با استفاده از پرایمرهایRB1/RB2 و ژن pgip2 با استفاده از پرایمرهای 2RB21/2RB11 صورت گرفت. از الگوی تکثیر محصول PCR با پرایمرهای ناحیه میکروساتلیتی و همچنین الگوی هضم آنزیمی برای شناسایی ژن pgip1 استفاده شد اما برای شناسایی و تفکیک ژن pgip2 محصول PCRحاصل به عنوان الگو برای تکثیر با استفاده از Mismatch پرایمرهای داخل ژنی بصورت Multiplex PCR انجام گرفت. محصولPfu تکثیر شده پس از هضم آنزیمی، در سایت XbaI/SacI وکتور pUC18 کلون شد. پلاسمیدهای نوترکیب پس از تایید با الگوی هضم آنزیمی در دو جهت تعیین توالی گردیدند. نتایج نشان داد که ژن pgip2این واریته علاوه بر اینکه فاقد 27 نوکلئوتید در انتهای5´ می باشد دارای 25 اختلاف نوکلئوتیدی در ORF (Open reading frame) در مقایسه با توالی ژن pgip1 نیز است که در سطح توالی اسید آمینه ای 12 اختلاف نوکئوتیدی منجر به تغییر 11 اسید آمینه شده اند و مابقی تغییر آمینو اسیدی را سبب نشد.

نویسندگان

اباصلت حسین زاده کلاگر

گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه مازندران، بابلسر

مصطفی مطلبی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران

محمدرضا زمانی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران