استخراج نقشه کاربری اراضی از داده های سنجش از دور و روش شبکه عصبی و کاربرد آن در مسیریابی لوله نفت، منطقه: نفت سفید-مسجدسلیمان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,102
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AUUM01_400
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
مسیرلوله ها و جاده ها شاهرگهای حیاتی یک جامعه هستند. و عملکرد مسیر لوله ها به عنوان یکی از ارکان های زیربنایی مؤثر بر توسعه اقتصاد ملی است. هزینه بالای ساخت و نگهداری لوله ها و مشکلاتی همچون عبور جاده از کنار مناطق با ارزش بالای زیست محیطی مانند مناطق کشاورزی، جنگل ها، منابع آب، مناطق حفاظت شده و خطرات ناشی از آن، ضرورت انجام تحقیق است. استفاده از تکنیک تلفیق GIS با دورسنجی ماهواره ای و روش تصمیم گیری چند معیاره AHP و آماده سازی تمامی اطلاعات مکان مبنای عوامل مؤثر در آنالیزهای مختلف با تکنیک تلفیق از اهداف پژوهش حاضر است. این پژوهش ضرورت استفاده از لایه کاربری اراضی در پژوهش حاضر در جهت مکان یابی، طراحی مسیر، پهنه بندی جهت استقرار تأسیسات انسانی و انواع فعالیت ها و ارزیابی های زیست محیطی را نشان می دهد. بدلیل نبود یک نقشه کاربری اراضی دقیق و بهنگام، با استفاده از تصاویر ماهواره گوگل ارث (Google Earth) و تصاویر ماهواره لندست 8 (30/1/1393) و روش طبقه بندی شبکه عصبی، نقشه کاربری اراضی منطقه (با ضریب کاپای 78/0) به دست آمد. هر یک از لایه های شاخص گیاهی تفاضلی نرمالیزه شده، نقشه کشاورزی و جنگل (استخراج شده از کاربری اراضی) و نقشه پراکنش مرتع (تهیه شده از شاخص پوشش گیاهی و کاربری اراضی)، به نوبه خود و با توجه به نوع تأثیرگذاری، بکار گرفته شدند. یکی از دلایل بکارگیری توأمان این لایه ها، خطای 22 درصدی نقشه های کاربری اراضی استخراج شده از فرآیند طبقه بندی تصاویر ماهواره ای است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مانا باقری بابااحمدی
دانش آموخته رشته سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد ،ایران
علی اکبر جمالی
استاد یار گروه علوم و مهندسی آبخیز داری، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
سیدعلی الحسینی المدرسی
استادیار گروه سنجش از دور و GIS، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :