تولید اینبردلاین برای اصلاح توده های بومی پیاز

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,432

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI04_074

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1387

چکیده مقاله:

پیاز خوراکی (Allium cepa L.) یکی از سبزیجات مهم مورد کشت در کشور بوده و با توجه به تنوع ژنتیکی آن در ایران و جلو گیری از فرسایش ژنتیکی توده های موجود ، و به دلیل عدم رعایت فاصله ایزولاسیون در طی سالیان متمادی اختلاط ژنتیکی در توده های بومی صورت گرفته است ، جهت حفظ صفات مطلوب توده های محلی دستیابی به اینبرد لاین های پیاز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در تولید بذر هیبرید نیز می توان از آن استفاده نمود. در این راستا درطی سالهای 80-1376 بمنظور اصلاح توده های بومی پیاز و رسیدن به ارقام جدید با صفات کمی وکیفی مطلوب و ایجاد یکنواختی در صفات ، تعداد 16 توده محلی پیاز روز بلند و متوسط دریک طرح لاتیس ساده در دو تکرار در سه منطقه کرج، اصفهان و تبریز مورد ارزیابی قرار گرفتند. پیازهای مادری منتخب جهت تهیه بذر S1 درسال بعد کشت ودر زمان گلدهی جهت جلو گیری از دگر گشنی چترهای گل هر بوته قبل از باز شدن ، بطورکامل توسط پاکت پوشانده و با تکان دادن روزانه پاکت ، وادار به خود گشنی گردید. سپس بذور هر بوته جداگانه بوجاری و در سال بعد جهت تهیه پیازهای S1 کشت شده وبهترین پیازهای مادری از خطوط برتر انتخاب و انبار گردید و پروژنی های نامطلوب حذف شد. پیازهای S1 منتخب در سال بعد سلف گردیدند تا بذر S2 حاصل شود. بذور S2 حاصل جهت تولید پیاز S2 کشت شدند و پس از بررسیهای لازم نهایتاً از 11 توده پیاز تعداد 36 اینبردلاین برتر در کرج و از 6 توده تعداد 17 اینبردلاین برتر در اصفهان در مرحله S2 انتخاب شد.

نویسندگان

رحمیه نوری مقدم

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذرکرج

احمد مرتضوی بک

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان پابلوبند

مهین آفتابی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذرکرج

پابلوبند یکتوس

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذرکرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Pike, L.M. 1986.onion breeding _ In breeding vegetable crops , ...
  • Rabinwitch _ H.D. and J.L.Brewster .1990.onions and Allied crops .vol.l.Bocat ...
  • نمایش کامل مراجع