مقایسه ی تصویر سازی دیداری درونی و بیرونی دانش آموزان نابینای مطلق و بینا

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 467

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_008

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: بینایی یکی از حواس انسان است که بخش مهمی از اطلاعات محیطی را به فرد منتقل می کند، به طوری که 90 تا 95 درصد ادراک افراد از بینایی حاصل می شود. یکی از تکنیکهای پرکاربرد جهت حل مسائل و مشکلات افراد نابینا، تصویر سازی ذهنی می باشد.هدف از این پژوهش، مقایسه تصویر سازی دیداری درونی و بیرونی دانش آموزان نابینای مطلق مادرزاد و غیر مادرزاد با دانش آموزان بینا است. روش شناسی: در پژوهش حاضر 60 نفر از دانش آموزان پسر 12 تا 18 ساله شاغل به تحصیل در سال تحصیلی 94-1393تهران در سه گروه 20 نفری نابینای مطلق مادرزاد، و نابینای مطلق غیر مادرزاد و بینا انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. پرسش نامه وضوح تصویر سازی حرکت 2) 2-VIMQ (جهت ارزیابی توانایی تصویر سازی دیداری درونی و بیرونی استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه با آزمون تعقیبی بونفرونی بهره گرفته شد. نتایج: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که میان تصویر سازی دیداری درونی سه گروه تفاوت معناداری وجود دارد و گروه نابینای مطلق مادرزاد بهترین میانگین عملکرد در تصویر سازی دیداری درونی داشت. بین شرکت کنندگان در تصویر سازی دیداری بیرونی اختلاف معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: اگرچه تصویر سازی عموما0 با ادراک بصری در ارتباط است ولی افراد نابینای مطلق مادرزاد هم این توانایی را با به کارگیری حواس مختلف نسبت به افراد بینا انجام می دهند و هر چقدر تصویر سازی به دنیای واقعی نزدیک باشد افراد نابینا عملکرد بهتری نشان می دهند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سعید شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد یادگیری و کنترل حرکتی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

فرزانه حاتمی

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

غلامرضا لطفی

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

فرشید طهماسبی

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • علیرضایی مقدم، سمیه؛ و اصغرنژاد فرید، علی اصغر؛ "مقایسه هوش ...
  • یوسفی، علمدار؛ خانبانی، مهدی؛ خواجه پور، لیلا؛ و مافی، حجت؛ ...
  • Imbiriba L.A Rodrigues E.C. Maqalhaes J. and Vargas C.D. "Motor ...
  • Richard R.K. and Brass, M. "How kinesthetic motor imagery works: ...
  • Yu Q.H. Fu A.S.N. Kho A. Li J. Sun J.H. ...
  • نمایش کامل مراجع