تشخیص معایب بالاست و بستر خط آهن با استفاده از GPR
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,479
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICTINDT01_035
تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1387
چکیده مقاله:
خطوط بالاستی راه آهن بدلیل داشتن سازه ای با اجزاء غیر همگن و اتصالات ضعیف مستعد خرابی های هندسی است. وجود لایه بالاست علاوه بر تامین سختی مناسب خط آهن و فراهم نمودن شرایطی برای میرا کردن ارتعاشات ناشی از حرکت قطار، امکان تعمیر و اصلاح معایب هندسی را فراهم می سازد. ولی عملا در هنگام ظاهر شدن معایبی در بستر خطآهن، شناسایی دقیق محل عیب و برطرف نمودن آنها بدلیل عدم دسترسی و عدم امکان مسدودی طولانی مدت خط، براحتی امکانپذیر نمی باشد.
از جمله این معایب می توان نفوذ دانه های بالاست در بستر خط، بالا آمدن تراز آبها ی زیرزمینی، افزا یش ارتفاع لایه بالاست در زمان نگهداری، نفوذ ریزدانه ها به لایه بالاست و افزا یش سختی آن لایه و.... اشاره نمود. تا دهه نود شناسایی معایب فوق با استفاده از ماشینهای خاص گمانه زنی و نمونه برداری صورت می گرفت که هم زمانبر بوده و هم نیاز به مسدودی خط داشت. پس از دهه نود ، با معرف ی تجهیزات خاص شناسایی معایب فوق با استفاده از امواج رادار نفوذ در زمین (GPR) فراهم گردید. در این مقاله ضمن معرفی روشهای غیرمخرب جهت بازرسی و شناسایی معایب خاص ، تجربه راه آهن های پیشرفته در این زمینه ارائه شده و کاربرد آنها درشرایط خاص محیطی ازجمله مناطق کویری ( مناطق ماسه گیر) ومرطوب تشریح شده است.
نویسندگان
جبارعلی ذاکری
استادیار دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران
سودابه قهرمانی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی خطوط راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :