بررسی تغییرات پارامترهای شیمیایی منابع آب چاه های مجاور زمین های کشاورزی تحت تاثیر کود و سموم استفاده شده در زمین های مذکور در منابع آب روستایی شهرستان تنکابن
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,156
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE08_142
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
چکیده مقاله:
بکارگیری کودهای شیمیایی ازته درعملیات کشاورزی یکی از منابع مهم ورود نیترات به آبهای زیرزمینی می باشد. در کشور ما به ویژه در مناطق ساحلی که سطح آب زیرزمینی بالاست، در مناطق فعال از نظرکشاورزی، خطر آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی به نیترات وجود دارد. این پژوهش با هدف تعیین میزان غلظت پارامترهای شیمیایی چاه های آب قابل شرب روستاهای شهرستان تنکابن و مقایسه با استانداردهای قابل قبول صورت گرفته است. مطالعه حاضر به مدت شش ماه بر روی منابع آب زیر زمینی برخی روستای فقیه آباد شهرستان تنکابن انجام پذیرفت و سپس داده هایی به منظور تعیین غلظت پارامترهای شیمیایی و تیپ منابع آبی بر اساس آنیون ها و کاتیون های موجود در آب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه در طی بررسی آب چاه های مختلف نشان داده است که از مجموع 21 نمونه آزمون شده حاصل از یک حلقه چاه آب شرب روستای فقیه آباد شهرستان تنکابن، دامنه تغییرات غلظت نیترات از 8 تا 33.7 میلی گرم بر لیتر ،TDS از 233 تا 435 میلی گرم در لیتر و سختی کل از 211 تا 372 میلی گرم در لیتر متغیر بوده است. همچنین این نتیجه حاصل گردید که بیشترین غلظت نیترات در آبهای زیرزمینی 33.7 میلی گرم در لیتر که مربوط به چاه فقیه آباد بود که منشأ این آلودگی را میتوان استفاده از کود و سموم شیمیایی در زمین های کشاورزی دانست. همچنین، در مورد نیتریت کمترین و بیشترین مقدار به ترتیب برابر0.045 و 0.63 میلی گرم در لیتر می باشد و این نکته قابل ذکر است که همه پارامتر ها به جز آهن در محدوده ی استاندارد ملی آب آشامیدنی ایران بوده است. با توجه به تعریف آلودگی از نظر نیترات چاه های مورد بررسی در طبقه آلوده و کمی آلوده قرار گرفتند هرچند که، نزدیک شدن مقدار نیترات بعضی از چاه ها به 20 میلی گرم در لیتر (نشانه تأثیر فعالیت های انسانی)، نیز شایسته توجه جدی است. بهبود مدیریت آبیاری و کود دهی و همچنین تعیین حریم کیفی، میزان نیترات در آبهای زیرزمینی را کاهش داده و بنابراین باعث افزایش کیفیت آب زیرزمینی می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب بهرامی
دانشجوی کارشناسی ارشد آب و فاضلاب عمران آب و فاضلاب دانشگاه آزاد اسلامی واحدتنکابن ایران
فرانک پیشگر
عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :