نقش آموزش مبتنی بر رویکرد انعکاسی در پیشرفت درسی و مهارت حل مسأله دانش آموزان متوسطه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 761

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FEMICT01_088

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

این مطالعه با هدف بررسی و تعیین نقش آموزش مبتنی بر رویکرد انعکاسی در پیشرفت درسی و مهارت حل مسأله دانش آموزان مقطع متوسطه صورت گرفت. پژوهش از نظر هدف کاربردی است و در روش و شیوه ی اجرا از جمله ی مطالعات شبه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل است. جامعه آماری این مطالعه دانش آموزان دختر پایه سوم مقطع متوسطه ( دوره اول ) شهرستان جوانرود در سال تحصیلی 95-94است. از این جامعه ی آماری دو کلاس به تعداد 40 نفر به شیوه ی نمونه های در دسترس انتخاب گردید و براساس اصل انتساب تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری متغیرها در بخش پیشرفت درسی، محقق ساخته و در بخش مهارت حل مسأله از پرسشنامه هپنر ( 1988 ) استفاده گردید. روایی آزمون محقق ساخته به شیوه ی صوری و محتوایی براساس نظرات متخصصین و پایایی آن به شیوه ی بازآزمایی در یکفاصله ی 10 روزه و محاسبه ی ضریب همبستگی بین داده های دو آزمون تعیین گردید. توصیف داده ها با استفاده از آماره های توصیفی ( کمترین نمره، بیشترین نمره، میانگین، انحراف معیار و نمودار ) و تحلیل داده ها در بخش آمار استنباطی با استفاده از آزمون تجزیه و تحلیل کوواریانس صورت گرفت. نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر رویکرد انعکاسی در مقایسه با روش مرسوم به شکل معناداری میزان پیشرفت درسی، مهارتحل مسأله، و دو شاخص اعتماد به نفس در حل مسأله و کنترل رفتار و هیجانات حین حل مسأله را ارتقاء داده است، اما بین میانگین شاخص استقبال یا اجتناب از حل مسأله دو گروه تفاوت معنادار آماری یافت نگردید.

کلیدواژه ها:

رویکرد انعکاسی ، پیشرفت درسی ، مهارت حل مسئله ، دانش آموزان مقطع متوسطه

نویسندگان

عطیه محمدی

دانشجویی کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، گروه علوم تربیتی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه ،ایران

الهام کاویانی

عضو هیئت علمی و استادیار رشته علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، گروه علوم تربیتی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه ،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ق‌دم پ‌ور، ع‌زت‌ال‌ه؛ م‌رای‌ان، م‌ح‌ودرض‌او شکری‌فرجه‌از.)7939(. طراحی‌ت‌دون و هن‌ج‌اوب‌ی‌پس‌شن‌امه یهوش ...
  • Mintz, S. (2013). Transformati onal learning. Advancing Teaching and Learning ...
  • Calderhead, J. (1989). Reflective teaching and teacher education. Teaching and ...
  • Poblete, D. P. (1999). A reflective teaching model: an Adventist ...
  • Junor Clark, P. A. (2011). Reflective Teaching Model: A Tool ...
  • نمایش کامل مراجع