طراحی بهینه میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی در سازه های بلند توسط الگوریتم ازدحام ذرات با در نظر گرفتن اثرات اندرکنش خاک و سازه
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی شهرسازی، عمران،معماری
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,795
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOA01_040
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
در این مطالعه، به طراحی بهینه پارامترهای میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی (FTMD) که نوع جدید و توسعهیافته ای از میراگرهای جرمی تنظیم شده (TMD) است، پرداخته می شود، بدین منظور یک سازه 40 طبقه محک مدل-سازی شده و پارامترهای میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی با در نظر گرفتن اثرات اندکنش خاک و سازه بااستفاده از الگوریتم ازدحام ذرات طراحی شده است. سه نوع خاک شامل خاک نرم، خاک با سختی متوسط (خاکمتوسط) و خاک سخت برای ارزیابی اثرات نوع خاک بر عملکرد لرزه ای سازه مذکور در نظر گرفته شده است. رفتار لرزهای سازه در دو حالت با و بدون در نظر گرفتن اثرات اندرکنش خاک و سازه مقایسه شده است. نتایج شبیه سازی ها نشانمی دهند که میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی عملکرد لرزه ای مطلوب تری را در کاهش پاسخ های لرزهای سازهنسبت به میراگرهای جرمی تنظیم شده فراهم می نمایند. همچنین نتایج، کارایی الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات رابرای طراحی بهینه این نوع از میراگرها و ضرورت در نظر گرفتن اثرات اندرکنش خاک و سازه در ارزیابی رفتار لرزه ایسازه های بلند مجهز به میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی را نشان می دهند.
کلیدواژه ها:
میراگر جرمی تنظیم شده ، میراگر جرمی تنظیم شده اصطکاکی ، سازه بلند ، الگوریتم بهینه ازدحام ذرات ، اندرکنش خاک و سازه
نویسندگان
مرتضی اکبری
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان،ایران
صادق اعتدالی
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران
کامبیز نرماشیری
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :