ارتباط بین جو سازمانی و تحلیل رفتگی شغلی معلمان تربیت بدنی مدارس شهر شاهرود
محل انتشار: اولین همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 455
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SPORTSAMAV01_033
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
مقدمه: ماهیت محیط های اجتماعی کار در سازمانها از موضوعا مورد توجه علوم رفتاری و اجتماعی است. بررسی زمینه های اجتماعی و رفتار انسان نخستین بار در دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ میادی توسط کر لوین آغاز گردید. وی باور داشت که رفتار انسان پیامد تعامل نیازهای فرد با نیروهای روانی و اجتماعی یرامون او است. از این رو، توجه به تو یف و تحلیل محیط ها به عنوان میدان نیروهایی که رفتار انسان را تحت تاثیر قرار می دهد اهمیت ویژه ای یدا کرده است. یکی از سازمان هایی که در آن تعادل انسان با محیط گسترده می باشد، نظام موزش و پرورش است که مدارس و به ویژه معلمان در آن نقش تربیتی حساس پراهمیتی دارند . پژوهشگران صاحبنظر در زمینه تحلیل رفتگی شغلی بی دو دهه اخیر تعاریف متعددی ارائه نموده اند. مسلش ۱۹۹۸ ( تحلیل رفتگی را با سه ویژگی: مسخ شخصیت ، فرسودگی هیجانی و فقدان موفقیت فردی مشخص می نماید۴. بنابراین متغیرها و شرایط مذکور ممکن است جو سازمانی را نامطلوب سازند و شیوع عوامل استرس زا و احتمالا تحلیل رفتگی را افزایش دهند؛ و با توجه به اینکه مطالعات مقدماتی و تجربیات به ما می گوید که در مدارس استرس بالا است سوال اصلی تحقیق این است که از دیدگاه معلمین تربیت بدنی جو سازمانی در چه شرایطی و وضعیتی قرار دارد و در صورت وجود تحلیل رفتگی شغلی در بین معلمین، چه ارتباطی بین جو سازمانی و میزان تحلیل رفتگی شغلی دبیران تربیت بدنی شاهرود وجود دارد؟ روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی بوده که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی معلمان تربیت بدنی زن و مرد شهرستان شاهرود N=۸۰ . نفر زن ۳۳ و ۴۷ نفر مرد (که در دو مقطر راهنمایی و دبیرستان مشغول به ، خدمت بودندمی باشند. ابزار جمع آ وری اطلاعات پرسشنامه جو سازمانی مدارس متوسطه (OCDQ-RS) و پرسشنامه تحلیل رفتگی شغلی معلمان بوسیله مسلش ۱۹۸۶ از گروه پالو تو استفاده شده است
نویسندگان
حسین عامریان
کارشناس ارشد تربیت بدنی، دبیر موزش و رورش
کاظم ایمانی
کارشناس ارشد تربیت بدنی
محمد سیاوشی
استادیار دانشگاه یام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :