سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی شاخصهای رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 701

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IBEDCONF01_015

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله بررسی شاخصهای رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار

هدف این مقاله بررسی شاخص های رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار است. برای این منظور، ابتدا تعریف شاخص رقابتمندی، هدف شاخص و روش شناسی این شاخص تبیین می گردد. سپس مبانیفکری نظری شاخص رقابتمندی - که بر بهرهوری استو ار است، بررسی می شود. این شاخص عوامل مورد نیاز توسعه را برای الگوی سه مرحله ای توسعه پورتردر 12 مؤلفه معرفی میکند.سه مرحله توسعه عبارت از مرحله مبتنی بر عوامل تولید، مرحله مبتنی برکارایی و مرحلهمبتنی بر نوآوری است. این شاخص از بعد روش شناسی و فروض قابل تأمل است که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد. همچنین، برای محاسبه این شاخص آمار و اطلاعاتمتنوعی استفاده شده که اعتبار برخی از آمارها مورد تردید است. با این وجود، به نتایج این شاخص در سطوح بین المللی و ملی به طور مکرر استناد میشود. آخرین نتایج گزارش) 2014 -2013 (، شاخص رقابتمندی جهانی مؤید این است که ایران در مرحله انتقال از مرحله مبتنی بر عوامل تولید به مرحله مبتنی برکارایی است و از میان 144 کشور توانسته است رتبه 83 را کسب نماید. ایران در اکثر زیرشاخص ها بجز نهادها در مقایسه با دوره قبل تغییرات چندانی نداشته است . رتبه شاخص نهادها در گزارش) 2014 - 2013 ( معادل 108 بوده در حالیکه دردوره قبل این رتبه 68 بوده است. نتایج مقایسه تطبیقی با کشورهای منتخب مؤید این است که در آخرین رتبهبندی کشورهای قطر، عربستان، کره جنوبی، ایتالیا و ایران از میان 144 کشور به ترتیب در رتبه ها ی 16 ، 24 ، 26 ، 49 و 83 قرار دارند

کلیدواژه های بررسی شاخصهای رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار:

نویسندگان مقاله بررسی شاخصهای رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار

نرگس اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه زنجان

امیر جباری

استادیار و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
مرادی(1389)، «چالش های پیش روی محیط کسب و کار ایران ...
- Barro, R. & X. Sala-i-Martin (1995), Economic Growth, New ...
- Buckley, P. J., Pass, C. L. & Prescott (1988), ...
-Krugman, P. (1 994) , C ompetitivenes S : ADangerous ...
- Lall, S. (2001), Comparing National Competitive Performance: An Economic ...
- Porter, M., Degado, M., Ketels, C. & Stern, S. ...
http ://www. google .com/url? sa=t&rct=j &q=&e _ _ S & ...
Ftimp ano%2Fwef1 _ 2 _ p df& ei=pm0kUZS aA4_Oswaq- YC ...
_ Porter, M. (1990), The Competitive Advantage of Nations, London: ...
_ Sala-i-Martin, X., J. Blanke, M. Drzeniek Hanouz, T. Geiger, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی شاخصهای رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار" توسط نرگس اکبری، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه زنجان؛ امیر جباری، استادیار و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بهبود کسب و کار، کارآفرینی توسعه در بستر اقتصاد مقاومتی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رقابتمندی، بهرهوری، روش شناسی، مراحل توسعه، مطالعه تطبیقی هستند. این مقاله در تاریخ 26 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 701 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف این مقاله بررسی شاخص های رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار است. برای این منظور، ابتدا تعریف شاخص رقابتمندی، هدف شاخص و روش شناسی این شاخص تبیین می گردد. سپس مبانیفکری نظری شاخص رقابتمندی - که بر بهرهوری استو ار است، بررسی می شود. این شاخص عوامل مورد نیاز توسعه را برای الگوی سه مرحله ای توسعه پورتردر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی شاخصهای رقابتمندی ایران در فضای کسب و کار با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.