راهکارهای مبارزه با پیدایش بحران آب در محیط زیست ایران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 623

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ENVCO01_074

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

از کل مساحت ایران تنها 15 درصد برخوردار از پوشش گیاهی است و بیش از 85 درصد کشور ما جزو مناطق خشک و نیمه خشکمحسوب می شود؛ از این رو انتظار بروز بحران آب در کشور غیر منطقی نیست. آگاهی از مقدار شرایط آبی ایران نه تنها خوب نیست بلکهبحرانی و وخیم است. این حقیقتی است که طی ماه های گذشته و در پی هشدارهای برخی کارشناسان و خشک شدن پی در پی سدها وتالاب های کشور همگی کمابیش به آن پی برده ایم. باوجود سر بیرون آوردن غده ی خشکسالی و کم آبی در بسیاری از مناطق کشور کهحتی شهرهای شمالی و سرسبز را نیز گرفتار ساخته، این مشکل بدون شک حاصل مدت ها بی توجهی و مصرف این نعمت گرانبهاست.باید به نقش و جایگاه آب در فرهنگ عامه ی ایرانی و اسلامی ما تاکید گردد. آب در این فرهنگ اساس و مبنای اصلی زندگی عنوان میگردد که با مفهوم هایی نظیر پاکی، روشنایی، مراد، قداست، تطهیر و ... گره خورده است. آب ایران اکنون در شرایطی قرار دارد که بهگفته ی بسیاری از کارشناسان، بی اعتنایی به وخامت اوضاع آن در آینده یی نه چندان دور کشور را با فاجعه یی زیست محیطی درگیرخواهد کرد. برای حل هر بحرانی نیاز به یک سری از راهکارها و برنامه ریزی های دقیق است؛ این راه حل ها عبارتنداز: مجموعه یعملیاتی که به وسیله ی سازمان های دولتی، خصوصی و مردمی در رویارویی با بحران با هدف تقلیل خسارت و ضایعات، عادی سازیشرایط و باز گرداندن به حالت پیش از بحران صورت می گیرد که ماهیت مطالعه حاضر را روشن می سازد.

نویسندگان

مهدی فلاح (کولائی)

کارشناس ارشد GIS و سنجش از دور، مدیرعامل شرکت پیشداد مکان گستر نور، ساری، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :