برآورد دبی اوج سیل در دوره بازگشت های مختلف با استفاده از روش های تجربی در حوزه آبخیز شهری مادوان در استان کهگیلویه و بویراحمد

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 861

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED11_113

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

برآورد دقیق میزان دبی جریان با دوره بازگشت های مختلف برای طراحی سازه های مختلف و با هدف به حداقل رساندن خسارات سیل بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه اکثر حوزه های آبخیز کشورمان فاقد ایستگاه های هیدرومتری می باشند، برای برآورد پارامترهای هیدرولوژیکی می توان از روش های غیرمستقیم مثل روابط تجربی یا روش های شبیه سازی استفاده کرد. تحقیق حاضر به منظور برآورد پارامتراهی هیدرولوژیکی در حوزه آبخیز شهری مادوان، واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد استفاده شد. ابتدا با بکارگیری الحاقیه ی HEC-GeoHMS و نقشه رقومی ارتفاع (DEM) در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی، مرز، شبکه آبراهه و سایر خصوصیات فیزیکی حوضه تعیین گردید. سپس برای برآورد دبی اوج سیل از سه روش فولر، هورتون و استدلالی که بر مبنای سطح حوضه ارائه شده اند، استفاده شد. با توجه به اینکه داده مشاهده ای در منطقه مورد مطالعه وجود ندارد، با مقایسه دبی های بدست آمده با دبی ایستگاه هیدرومتری پاتاوه از بین روش های مذکور، روش فولر برای برآورد دبی اوج سیل در حوضه های مشابه پیشنهاد می گردد. البته استفاده از این روش ها را باید محدود به شرایطی ساخت که آمار و اطلاعات کافی برای تجزیه و تحلیل دقیق در دسترس نباشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محسن آرمین

استادیار گروه مهندسی آبخیزداری دانشگاه یاسوج

فرهمند حاجی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج

سیدعلی صالح ولایتی نزاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

آیت الله لطیف پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و شهردار مادوان، دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :