سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شاخصهای طراحی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اتیسم

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,360

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSDUS05_071

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله شاخصهای طراحی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اتیسم

با توجه به اینکه افراد با بیماریهای خاص محدودیتهای خاص خود را دارند، همگام با تامین خدمات و فرآیند درمان آنها دانش معماری وشهرسازی نیز بایستی در راستای شناخت مشکلات و ارائه خدمات به این افراد تلاش نماید. همزمان با تامین محیطی ایمن و کارا برای این افرادمعماری و شهرسازی به عنوان ابزارهای تامین کیفیت محیط انسانساخت در راستای بهبود کیفیت زیست و تامین رفاه کلیه گروههایاجتماعی(سنی، جنسی، حرکتی و ...) میتوانند به عنوان مکمل فرآیند درمان و آموزش افراد و بیماران با نیازهای خاص(به طور خاص در این پژوهش کودکان 2 تا 10 ساله مبتلا به اتیسم) عمل نماید. پژوهش حاضر با پیشفرض قرارد دادن این اصل(تامین کیفیتهای مورد نیاز در راستای نیازهای کودکان مبتلا به اتیسم در راستای رفع مشکلات و ارتقای عملکرد آموزش و درمان با استفاده از کیفیتهای محیطی وکالبدی) تلاش نموده است نسبت به نیازهای کودکان اتیسم را شناسایی کند و با توجه به این اصول اقدام به تدوین اصول طراحی فضاهای آموزش مورد نیاز آنها نماید. روش تحقیق این پژوهش توصیفی-تحلیلی بوده و دادههای پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی و مصاحبه به دست آمده است. نتایج نشان میدهد فضاهای آموزشی و توان بخشی برای کودکان اوتیسم باید دارای پتانسیل- های لازم بر پایه شناخت ویژگیهای روحی، روانی و رشد آنها بوده و از فضاهای متنوعی با فابلیت تغییر برخوردار باشد و استفاده از نورغیرمستقیم ،رنگهای ملایم و شکل های متنوع بدون تکرار در طراحی فضاهای داخلی و خارجی برای آرامش ذهن کودک اوتیسم ضرورت دارد.

کلیدواژه های شاخصهای طراحی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اتیسم:

نویسندگان مقاله شاخصهای طراحی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اتیسم

نیلوفر ملک

استادیاردانشگاه هنراصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
کوشا، مریم. 139. اختلالات طیف اوتایسم :راهنمای عملی برای والدین ...
مجاهدی:‌هاجرمریم قاسمی.الهام فروزنده.منصوره بهرامی پور.1393.معماری و اتیم (راهکارهای طراحی برای ...
Linehan J. 2008 .Landscapes for autism: Guidelines and design of ...
Adolphs, R. 2002.Social cognition and the human brain. In J. ...
Adolphs, R.. Tranel, D., and Damasio, _ R .2003. Dissociable ...
Dunbar, R. 2002. The social brain hypothesis. In J. T. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شاخصهای طراحی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اتیسم" توسط نیلوفر ملک، استادیاردانشگاه هنراصفهان؛ سارا سلطانی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اتیسم، معماری، فضای آموزشی هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2360 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اینکه افراد با بیماریهای خاص محدودیتهای خاص خود را دارند، همگام با تامین خدمات و فرآیند درمان آنها دانش معماری وشهرسازی نیز بایستی در راستای شناخت مشکلات و ارائه خدمات به این افراد تلاش نماید. همزمان با تامین محیطی ایمن و کارا برای این افرادمعماری و شهرسازی به عنوان ابزارهای تامین کیفیت محیط انسانساخت در راستای بهبود ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شاخصهای طراحی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اتیسم با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.