ارزیابی فروریزش سازه های بلند مرتبه ی فولادی، طراحی شده بر اساس دریفت های مجاز متفاوت
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,010
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCIVIL01_056
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
هدف اصلی از این تحقیق ارزیابی عملکرد سازه های بلند فولادی با سیستم باربر جانبی قاب خمشی ویژه و طراحی شده با آیین نامه های متداول در برابر فروریزش است. در این مسیر عامل دریفت مجاز که یکی از مهمترین عوامل کنترل کننده در طراحی سازه های بلند است، مورد بررسی قرار گرفته است. سازه های طراحی شده دارای سیستم جانبی قاب خمشی ویژه فولادی هستند که بعد از طراحی، به صورت غیرخطی در نرم افزار OpenSees مدل سازی شده اند و عملکرد آنها مطابق با دستورالعمل FEMA P695 ارزیابی شده است. برای این کار نه سازه با تعداد طبقات مختلف (20،25،30) در سه گروه عملکردی طراحی شده برای دریفت مجاز ارائه شده در آیین نامه (AD) ، طراحی شده با دریفت مجاز کمتر از مقدار ارئه شده در آیین نامه (LD) و طراحی شده با دریفتی بیشتر از مقدار دریفت مجاز ارائه شده در آیین نامه (HD) بر اساس الزامات آیین نامه های ASCE 7-10 ، AISC 360-10 و AISC 341-10 در نرم افزار ETABS 2015 طراحی شدند. توسعه ی مدل های غیرخطی در نرم افزار OpenSees صورت گرفته و المان های سازه ای به صورت مفصل پلاستیک در نظر گرفته شده اند. نتایج ارزیابی نشان می دهد که مدل هایی که مطابق با دریفت مجاز آیین نامه، 30% بیشتر از دریفت مجاز آیین نامه و 30% کمتر از دریفت مجاز آیین نامه طراحی شده اند، در محدوده فروریزش مجاز قرار گرفتند. با توجه به این نتایج به نظر می رسد، مقدار دریفت مجاز آیین نامه برای سازه های بلند سخت گیرانه باشد و در عمل بتوان از مقادیر بزرگ تری استفاده کرد که این امر منجر به کاهش هزینه ها در ساخت این گونه سازه ها می شود.
کلیدواژه ها:
سازه های بلندمرتبه فولادی با سیستم قاب خمشی ویژه ، مهندسی زلزله بر اساس عملکرد ، تحلیل دینامیکی فزاینده ، منحنی های شکنندگی فروریزش ، ارزیابی فروریزش
نویسندگان
نریمان لعل دهقانی
کارشناس ارشد عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
صالح احمدی سلیمانی
کارشناس ارشد عمران، دانشگاه صنعتی شریف
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :