تعیین نقش ناگویی خلقی و پردازش هیجان در پیش بینی سازگاری نوجوانان دارای مشکلات رفتاری
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 890
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESCONF01_017
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
چکیده مقاله:
هدف این مطالعه بررسی تعیین نقش ناگویی خلقی و پردازش هیجان در پیش بینی سازگاری نوجوانان دارای مشکلات رفتاری بود.روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه نوجوانان کانون اصلاح و تربیت شهر اردبیل در سال1931 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 39 نفر از طریق شناسایی با پرسشنامه مشکلات رفتاری انتخاب و به پرسشنامه های سازگاری دانش آموز، پردازش هیجانی و نارسایی هیجانی تورنتو پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزارآماری SPSS و با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین سازگاری عاطفی و هیجانی با تفکر عینی به ترتیب r=0/36 ودشواری درشناسایی احساسات r=-0/31وr=-0/33 دشواری در توصیف احساسات r=-0/42وr=-0/33 وپردازش هیجانی r=-0/52وr=-0/40 رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نارسایی هیجانی و پردازش هیجانی 12 درصد توانایی پیش بینی سازگاری دارد. در نتیجه توان بیان نمود که ناگویی خلقی و پردازشهیجان توانایی پیش بینی سازگاری نوجوانان دارای مشکلات رفتاری را داشته و نیازمند برنامه های برای اموزش راهبردهای توصیف، ابراز هیجان و ... می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم امیرزاده
نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل. اردبیل ایران
رعنا باری زرنق
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل. اردبیل، ایران.
حسن جعفرزاده داشبلاغ
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، مدرس دانشگاه پیام نور واحد گرمی. اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :