رابطۀ میزان کاربرد اینترنت و عمکرد لوب پیشانی در نوجوانان 15تا 18سال
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 733
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPE02_692
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
چکیده مقاله:
امکانات وسیع دنیای مجازی به حدی است که تمامی افراد خانواده به خصوص نوجوانان و جوانان را در هر سن و با هرتفکر و سلیقه مجذوب خود میکند و زمینۀ اختلال نوظهوری به نام اعتیاد اینترنتی را فراهم می کند. تغییراتساختاری/عمکردی مغزی در ارتباط با بسیاری از بیماریهای روانپزشکی و به ویژه اعتیاد و اعتیاد اینترنتی مورد بررسی پژوهشها قرار گرفته است. در پژوهش حاضر به بررسی رابطۀ میزان کاربرد اینترنت و عملکرد لوب پیشانی در نوجوانان پرداخته شدهاست. پژوهش حاضر در یک بررسی همبستگی نگر با نمونه ای به حجم 111نفر از دانش آموزان مقطع متوسطۀ شهرساوه( 63دختر و 48پسر) در سال تحصیلی 1393-94با انتخاب تصادفی خوشه ای انجام شد. ابزارهای پژوهش نرم افزارآزمون دسته بندی کارتهای ویسکانسین( WCST)و پرسشنامۀ آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ( IAT)بود. تحلیل آماری دادههای پژوهش با آزمون آماری همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین بانتیجۀ آزمون اعتیاد به اینترنت همبستگی معنادار دارد. بر اساس بررسی پژوهش های انجام شده می توان به این تحلیل رسیدکه یکی از قسمت های مهم مغزی در نوجوانانی که اعتیاد به اینترنت دارند لوب پیشانی است، نتایج به دست آمده از پژوهشحاضر به صورت ضمنی با نتایج پژوهش های زو و همکاران( 2011)یوآن و همکاران( 2011)یوآن و همکاران(2013)هانگ و همکاران( 2013)ونگ و همکاران( 2013)همسو است؛ و این پژوهش نیز مانند پژوهش های مذکور، مؤید تأثیرمتقابل مغز و کاربرد بیمارگونۀ اینترنت است
کلیدواژه ها:
اعتیاد اینترنتی ، لوب پیشانی ، نوجوانان ، نرم افزار آزمون دسته بندی کارتهای ویسکانسین(WCST)پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ(IAT)
نویسندگان
ناهید حسن آباد
دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگااه سمنان؛ مشاور مدرسه(آموزش و پرورش استان مرکزی، ناحیه یک اراک)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :