استفاده از مدل های هوش محاسباتی مبتنی بر فازی، شبکه های عصبی و الگوریتم ژنتیک جهت تشخیص لوسمی لنفوسیتیک حاد در کودکان و مقایسه کارایی آنها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,835

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBCONF01_0622

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

تکنیک های محاسبات نرم در طراحی سیستم های هوشمند به منظور حل مسایل پیچیده کاربردبسیاری دارند. از جمله سیستم های خبره فازی، سیستم های خبره عصبی و سیستم های هایبریدیفازی- ژنتیک را می توان اشاره نمود. سیستم های هایبریدی فازی ژنتیک با قابلیت های مدیریت عدم قطعیت بخصوص عدم قطعیت موجود در تشخیص های پزشکی و تکامل الگوریتم های ژنتیک،یکی از کاربردی ترین متد های محاسبات نرم به شمار می آیند. در این مقاله از سه روش فازی،شبکه های عصبی و سیستم های هایبریدی فازی- ژنتیک بهره برده است که روش هایبریدی فازی- ژنتیک نتایج قابل ملاحظه ای نسبت به دو روش فازی و شبکه های عصبی را حاصل نموده است.سیستم خبره فازی پیشنهادی از مدل استدلال ممدانی استفاده نموده است و سیستم خبره عصبیپیشنهادی نیز از شبکه های عصبی پرسپترون در 2 لایه و 10 نرون در لایه پنهان آن ارایه شدهاست. همچنین از سیستم هایبریدی فازی- ژنتیک در بهینه سازی پارامترهای توابع عضویت سیستم فازی بهره برده است. از اطلاعات یکسان جمع آوری شده از متخصصین مربوطه در هر سه سیستمخبره استفاده شده است و سیستم ها در نرم افزار متلب با پایگاه داده های بیماران واقعی با تعداد347 نمونه پیاده سازی و ارزیابی شده اند. نتایج حاصل از ارزیابی با معیار متوسط مربعات خطا هرسه سیستم خبره نشان دهنده ی پتانسیل بالای سیستم خبره هایبریدی فازی ژنیک با مقدار 98% نسبت به دو روش فازی با مقدار 96% و عصبی با مقدار 94% جهت کمک به متخصصین برایتشخیص زود هنگام بیماری می باشد.

کلیدواژه ها:

سیستم خبره فازی ، سیستم خبره عصبی ، سیستم خبره هایبریدی فازی ژنتیک ، تشخیص لوسمی

نویسندگان

فرزانه لطیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه هوش مصنوعی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

راحیل حسینی

دکتری، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی مزینانی

دکتری، گروه مهندسی برق الکترونیک، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :