مقایسه برخی مشخصه های کمی و کیفی ساختار توده و زادآوری طبیعی در تیپ های راش خالص و آمیخته طرح جنگلداری سری دو جنگل شوراب

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 515

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE02_140

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

مسئله زادآوری طبیعی راش یکی از مهمترین مسائل جنگل شناسی، جنگلداری و احیاء جنگل به شمار می رود و شناخت عوامل موثر و تجزیه و تحلیل آن مشخصه های آن یکی از کارهای اساسی پرورش جنگل می باشد. هدف تحقیق حاضر مقایسه وضعیت کمی و کیفی زادآوری توده های راش خالص و آمیخته در جنگل شوراب نوشهر بود. نمونه برداری به روش منظم تصادفی با شبکه ای به ابعاد 200×150متر وقطعات نمونه دایره ای شکل به مساحت 1000 مترمربع در بخشی از جنگل شوراب ) 5 پارسل برای توده های راش خالص و 5 پارسل برای توده های آمیخته( انجام شد. در هر قطعه نمونه مشخصه های نوع گونه و قطر تمام درختان با قطر برابرسینه بیشتر از 12/5 سانتی متر اندازه گیری و ثبت شد. در داخل قطعات نمونه بزرگ یک میکروپلات جهت اندازه گیری مشخصه های زادآوری انتخاب گردید. سپس مشخصه های کمی و کیفی زادآوری درسه کلاسه قطری0-2/5،2/5-7/5 و 7/5-12/5 سانتی متر و یک کلاسه ارتفاعی کمتر از 1/30 متر اندازه گیری و ثبت گردید. نتایج تحقیق نشان داد که در مجموع 15 گونه درختی در هر دو توده خالص و آمیخته وجود دارد که در این میان 8 گونه ان مشترک می باشد میانگین تعداد درهکتار توده خالص193/5 پایه بود. درحالی که تراکم درختان توده امیخته 211 پایه در هکتار بود حجم در هکتار توده خالص و آمیخته نیز به ترتیب 368/5 و 319 متر مکعب درهکتار بود نتایج تحقیق همچنین نشان داد که مجموع تراکم زاداوری درهکتار درختان توده راش خالص 13890 اصله درهکتار می باشد. که از این مقدار 12347 پایه متعلق به گونه راش می باشد . در توده آمیخته نیز تراکم زاداوری کل گونه های 19983 پایه درهکتار بود که 10667 پایه آن را گونه راش تشکیل می دهد بیشترین تراکم زاداوری درختان در هر دو توده متعلق به کلاسه ارتفاعی کمتر از 1/30 متر بود و کمترین تراکم را کلاسه قطری12-5 -7/5 سانتی متر شامل می شد. نتایج همچنین نشان داد که کیفیت زادآوری درختان از نظر تراکم توده راش خالص در کلاسه های عالی ومتوسط نسبت به توده آمیخته بیشتر است. در حالیکه در کلاسه خوب کیفیت زادآوری راش آمیخته فراوانی بیشتری نسبت به راش خالص دارد. تاج درختان مادری توده خالص در حالت متقارن فراوانی بیشتری نسبت به توده آمیخته دارد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که توجه به مشخصه های کمی و کیفی توده های مختلف جنگلی با توجه به ترکیب و ساختار آنها در هر رویشگاه از اهمیت زیادی برخورداراست. که این مهم بایستی توسط مدیران و کارشناسان طرح های جنگلداری مدنظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

زادآوری ، وضعیت کمی و کیفی ، راش خالص و آمیخته ، جنگل شوراب

نویسندگان

مجتبی امیری

عضو هیات علمی دانشگاه سمنان، سمنان،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مهدوی راد، ح-، 1386 . برررسی نتایج اجرای شیوه پناهی ...
  • Ekval, H.1999. Plan33, Aforestry management tool for planning, evaluation an ...
  • Daneshvar, A., Rahmani, R., Habashi, H., 2007. The heterogeneity of ...
  • Rodriguez, N., Armenteras, D., Rincon, M. H. A., Morales, M., ...
  • Smith, F. 1996. Biological diversity, ecosystem stability and economic development. ...
  • Suh, M. H and lee, D. K. 1998. Stand structure ...
  • Webb, E. L, and Sah, R. N. 2003. Structure and ...
  • Sagheb-taleb, Kh. and Shutz, J.P.H., 2002. The structure of natural ...
  • Dastango, D. 2004. Comparison the methods of estimating biodiversity of ...
  • Homasius, H., 1992. Notes on the ecology of beechand SOme ...
  • Homasius, H., 1992. Notes _ the ecology of beechand SOme ...
  • Nagaik, T., Kamitani, T., and Nakshizuka, T. 2005. Effects of ...
  • نمایش کامل مراجع