بررسی اثر کاربرد کود روی بر عملکرد و اجزای عملکرد چهار رقم نخود زراعی تحت شرایط آبیاری مطلوب
محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 451
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES06_097
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور بررسی اثر کاربرد کود روی بر عملکرد و اجزای عملکرد چهار رقم نخود زراعی در شرایط آبیاری مطلوب در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه ی طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل دو سطح بدون مصرف کود روی و با مصرف 50 کیلوگرم روی از منبع سولفات روی و چهار رقم نخود ( آزاد، آرمان، هاشم و ILC482 ) بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده نشان داد که اثر تیمار کاربرد کود روی بر پارامترهای ارتفاع بوته، تعداد دانه در بوته، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد ماده ی خشک و شاخص برداشت معنی دار شد و اثر رقم بر روی وزن صد دانه، عملکرد دانه و شاخص برداشت معنی دار شد. نتایج حاصل از مقایسه ی میانگین داده ها نشان داد بیشترین میزان ارتفاع بوته، تعداد دانه در بوته، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد ماده ی خشک و شاخص برداشت در تیمار مصرف 50 کیلوگرم سولفات روی حاصل شد که نسبت به تیمار عدم استفاده از کود روی اختلاف معنی داری داشت. همچنین بین ارقام بیشترین میزان وزن صد دانه، عملکرد ماده خشک و شاخص برداشت در رقم هاشم به دست آمد. در کل نتایج این تحقیق نشان داد با کاربرد کود روی به میزان 50 کیلوگرم در هکتار می توان تحت شرایط آبیاری مطلوب به عملکرد بالاتری در ارقام مذکور به خصوص رقم هاشم دست یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر حسن اسعدیان
کارشناس ارشد تولیدات گیاهی، مربی دانشگاه بیرجند، دانشکده کشاورزی سرایان، گروه زراعت و اصلاح نباتات
وحید اشرفی
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد
امیرعباس رستمی اجیرلو
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پار س آباد، پارس آباد، ایران
زهرا رحمتی مطلق
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :