مروری بر بررسی تهیه صنعتی آنزیم لیپاز از طریق بیوتکنولوژی
محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,293
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FIFIC01_101
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
لیپازها از جمله منعطف ترین بیوکاتالیست ها هستند و گستره ی وسیعی از واکنش های تبدیل زیستی را کاتالیز می کنند. دانش آنزیمولوژی تحول عمیقی در صنایع بیوتکنولوژی ایجاد نموده است. به طوریکه امروزه از بین 4000 آنزیم شناخته شده در حدود 200 نوع آن در صنایع مختلف کاربرد دارند که اکثرا از منابع میکروبی حاصل شده اند. امروزه بیشتر آنزیم ها بوسیله فرمانتاسیون مواد با پایه زیستی تهیه می شوند. آنزیم های هیدرولیتیکی چون پروتأزها، آمیلازها، استرازها و لیپازها بخش عمده ای از داد و ستد آنزیم های صنعتی را در بر می گیرند. در این میان لیپازها به خاطر کاربرد گسترده در صنایع مختلف اهمیت فراوانی داشته و در دست مطالعه و بررسی هستند. لیپازها گروهی از آنزیم های هیدرولازی می باشند که با هیدرولیز باندهای استری تری گلیسیرید های زنجیر بلند باعث تجزیه آنها به گلیسرول و اسید چرب می شوند. دارا بودن این آنزیم ها از یکسری ویژگی ها عملکردی باعث شده است تا لیپازها به طور گسترده ای در صنعت مورد استفاده قرار گیرند. این ویژگی ها شامل تولید آنها توسط طیف وسیعی از جانداران مانند گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم هایی مانند قارچ و باکتری و تمایل کاملا اختصاصی آنها به سوبسترا بر اساس نوع، شکل فضایی و محل اتصال اسید چرب و کاتالیز نمودن واکنش های متنوعی مانند هیدرولیز و سنتز باندهای استری و یا ایجاد تغییر در آنها می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه سادات طاهرین
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، مازندران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :