بررسی برخی بیومارکر های وضعیت اکسیداتیو گوشت ماهی کپور(Cyprinus carpio) در زمان های مختلف نگهداری
محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 965
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FIFIC01_033
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
گوشت ماهی، به لحاظ دارا بودن پروتئین و چربی با کیفیت بالا و فراوانی انواع مواد معدنی و ویتامین هایی که در آن موجود است به عنوان یک غذای کامل محسوب می شود. با توجه به شرایط ضعیف نگهداری، گوشت ماهی به طور مداوم در معرض فساد شیمیایی قرار دارد. هدف از این مطالعه بررسی روند تغییرات بیومارکرهای اکسیداسیون لیپیدها و پروتئین ها در ماهی کپور طی نگهداری می باشد. در این مطالعه نمونه های صیدشده ماهی کپور طی مدت زمان 96 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری و هر 24 ساعت یک بار (0، 24، 48، 72 و 96 ساعت) مقدار مالون دی آلدهید(MDA) به عنوان شاخص اکسیداسیون لیپید ها و گروه های کربونیل به عنوان شاخص اکسیداسیون پروتئین ها اندازه گیری گردید. میزان MDA اندازه گیری شده در ماهی کپور از مقدار اولیه µmol/gw10769/0 در زمان صید به مقدار µmol/gw19721/0 طی 96 ساعت نگهداری رسید که افزایش معنی داری دارد (05/0p<). از طرف دیگر مقدار گروه های کربونیل در ماهی کپور از مقدار nmol/gw 54/1425 در هنگام صید بهnmol/gw 28/1775 رسید که این افزایش میزان گروه های کربونیل کاملاً معنی دار بود (05/0p<).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدجواد پیروزبخت
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و کنرل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
سعید خان زادی
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
داور شاهسونی
استاد گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
حسن باغیشنی
استادیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :