سال انتشار: 1392
محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
کد COI مقاله: ABYARI12_113
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 945
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه و میزان رشد و عملکرد گندم ارگ تحت تیمارهای مختلف شوری بر ابیاری
چکیده مقاله:
با حادتر شدن روزافزون مشکل کمبود آب، در برخی از مناطق کشور از آب های شور به عنوان تنها منبع آب کشاورزی استفاده می شود. لذا لازم است عکس العمل ارقام مختلف به شوری سنجیده شده و بدین ترتیب ارقام مقاوم شناسایی گردد. به منظور مقایسه رشد و عملکرد گندم ارگ تحت سطوح مختلف شوری آب آبیاری، آزمایشی در سال 1391 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یزد به صورت طرح کاملا تصادفی در سه تکرار به انجام رسید. پس از استقرار کامل بوته ها، تیمارهای آبیاری با استفاده از نمک NaCl در 4 سطح شوری ( 0 ، 4 ، 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) ایجاد و در مرحله آغاز ظهور سنبله اعمال شد که به مدت 25 روز داشت. پس از پایان آزمایش، صفاتی از قبیل ارتفاع گیاه، طول ریشه، وزن خشک ساقه، ریشه و برگ، وزن دانه و تعداد سنبله اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که هیچ کدام از سطوح شوری در این مرحله از رشد اثر منفی بر روی رشد و عملکرد گیاه نداشته و اختلاف بین تیمارها از نظر اماری معنی دار نبوده است. از آن جا که به نظر می رسد رقم مورد نظر در مرحله ظهور سنبله نسبت به اب با شوری 12 دسی زیمنس بر متر، مقاومت داشته و عملکرد آن تحت تاثیر قرار نمی گیرد؛ بنابراین می توان برای آبیاری در مراحل حساس این رقم، از آب های با شوری کم و در مراحل مقاوم از آب های شور استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ABYARI12_113 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/475928/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:طریقت، فهیمه و سودایی زاده، حمید و مختاری، محمدحسین و حکیم زاده، محمدعلی،1392،مقایسه و میزان رشد و عملکرد گندم ارگ تحت تیمارهای مختلف شوری بر ابیاری،دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر،کرمان،https://civilica.com/doc/475928
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، طریقت، فهیمه؛ حمید سودایی زاده و محمدحسین مختاری و محمدعلی حکیم زاده)
برای بار دوم به بعد: (1392، طریقت؛ سودایی زاده و مختاری و حکیم زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- اکبری قوژدی الف، ایزدی دربندی ع.، برزوئی الف.، مجدآبادی ع، ...
- بزوئی الف، کافی م.، خزاعی م. ر. موسوی شلمانی م. ...
- چمانی ف، خدابنده ن.، حبیبی د.، اصغرزاده الف.، داودی فرد ...
- کرمان 5 و 6 شهریورماه 1392 ...
- خلیلی اقدم ن.، لطیفی ن.، سلطانی الف.، نوری نیا ع، ...
- کرمان 5 و 6 شهریورماه 1392 ...
- غلامعلی پور ر.، (1389). _ "، بررسی تاثیر پرایمینگ بذر ...
- مستشفی حبیب آبادی ف.، شایان نژاد م.، دهقانی م.، طباطبائی ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیر فاصله بین قطره چکان ها و نوارهای آبیاری بر میزان عملکرد گندم در روش ابیاری قطره ای نواری سطحی
- پرورش قزل آلا رنگین کمان در استخرهای خاکی با آب لب شور تهران، پیکانشهر، باغ گیاه شناسی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی هیبریدهای جدید مونوژرم چغندرقند در شرایط تنش خشکی
- شناسایی فاکتورهای رونویسی موثر در پاسخ به بیمارگرهای قارچی گندم با استفاده از فراواکاوی داده های ریزآرایه
- تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های یولاف زراعی .Avena satvina L در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ایجاد کلکسیون هسته ژرم پلاسم جو (Hordeum vulgare) بومی ایران در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ارزیابی تنوع صفات زراعی در نمونه های ژنتیکی بومی نخود تیپ دسی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.